Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac dostojan teške situacije

rss

18.05.2014. D. Ostojić

U akciju prikupljanja pomoći su se uključile i mnoge javne ustanove. Dom u Kulini i Gerontološki centar Aleksinac su udruženim snagama prikupili 5 tona humanitarne pomoći.

Aleksinac dostojan teške situacije

"U saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne zaštite, a i sa kolegama iz Gerontološkog centra u Aleksincu, odlučili smo da sav višak dečije garderobe, ćebadi i ostalih potrebština odnesemo za Beograd u centralni distributivni centar u Zvečanskoj ulici. Znajući da su mnogi ljudi pomagali našu ustanovu, kada je Kulina bila u problemima, mi želimo da se priključimo akciji svesni teške situacije u kojoj se mnogi naši sugrađani nalaze." ističe Goran Petković, direktor Doma u Kulini.

Pun kombi humanitarne pomoći prikupili su i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Aleksinca. Gospodina Branka smo zatekli kako unose pakete vode u kombi.

"Naše Dobrovoljno vatrogasno društvo je odlučilo da prikupi novac i kupi vodu i osnovne životne namernice kako bismo poslali onima kojima je pomoć najpotrebnija."

U školi engleskog jezika Fer plej, u Taušanovićevoj ulici broj 50, stalno pristižu građani sa paketima humanitarne pomoći. Od profesorke Lane Nenadović smo saznali detalje o akciji:

"Naša akcija prikupljanja pomoći ide po planu, juče smo krenuli, a i danas ćemo dežurati, ako da svi građani mogu da dođu do nas u Taušanovićevu broj 50. Dosta paketa se sakupilo, tako da smo sad krenuli i u organizaciju distribucije prikupljenog materijala."


Aleksinac.Net čestita svim ustanovama koje su se organizovale i šalje najiskrenije reči zahvalnosti.

Komentara: 0


# Goran Petković Aleksinac Beograd Aleksinac.Net Kulina
@aleksinacnet @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima