Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У плану оснивање Слободне зоне Алексинац

rss

31.03.2015. Радио Алексинац

У Алексинцу је у плану оснивање Слободне зоне, по угледу на Слободну зону у Пироту, која ће нашој општини донети не само стране инвеститоре већ и царински терминал и бројне шпедиције, каже потпредседник Оштине Алексинац Чедомир Ракић.

У плану оснивање Слободне зоне Алексинац

Начелни договори са председником Регионалне привредне коморе и директором пиротске слободне зоне Драганом Костићем и председником инвеститорског клуба при Регионалној привредној комори Пјерлуиђијем Ђионеом су већ постигнути, а интезивнији рад на пројекту се очекује у наредне две године.

- То ће бити једна од најприступачнијих слободних зона, с обзиром на то да се ради о месту на самом аутопуту. Оно што ће бити веома добро јесте да ће Слободна зона као централно предузеће радити и пословати у Алексинцу, привредни субјекти ће бити овде, а Град Ниш и градоначелник Ниша Зоран Перишић су дали сагласност да испостава Слободне зоне Алексинац буде у Нишу. Алексинац има потенцијала за то, а и велико је интересовање једног броја привредних субјеката, који већ послују овде, да буду чланови Слободне зоне.

Локација за Слободну зону још увек није изабрана, али у обзир долазе парцела Општине Алексинац на самом аутопуту, некадашња касарна, која је тренутно у власништву Министарства одбране, или ће се пословати по моделу да некадашња читава индустријска зона постане Слободна зона.


# привреда Чедомир Ракић касарна инвестиције Зоран Перишић Пјерлуиђи Гионе слободна зона
@Pier_Ghione @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима