Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Турски инвеститори желе да запосле 3.500 људи на југу Србије"

rss

17.09.2017.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, разговарао је у Алексинцу са директорима турских команија који имају намеру да у наредне три године отворе око 3.500 нових радних места на југу Србије.

"Турски инвеститори желе да запосле 3.500 људи на југу Србије"

"Поред повећања производње и извоза, планови турских инвеститора јесу да у наредне три године на југу Србије запосле око 3.500 људи, што је веома добра вест за све наше грађане", рекао је Зоран Ђорђевић.

Нагласио је да ће се са инвеститорима из Турске који улажу у Србији периодично разговарати како би се виделе све могућности потенцијалне сарадње.

Састанку су присуствовали представници турских компанија "Теклас", "Астер", "Беко Балкан", "Ваикики", Тибет мода", "Јеанци" и "Халкбанк".

"Турски инвеститори су задовољни оним што су затекли овде у Србији, као и нашим начином пословања, рекао је Ђорђевић.

На састанку су инвеститори упознати са свим променама које су у плану у наредном периоду, али и са новим законима који треба да се уведу у Србији, а утицаће на њихово пословање.

"Ми као држава не бежимо од решавања свих проблема већ нам је интерес да привучемо што више инвеститора стварањем управо бољих услова за пословање", рекао је министар.

Додао је да су турски инвеститори захвални и садашњем председнику Александру Вучићу који је као председник Владе својим личним залагањем и ангажовањем највише допринео њиховом доласку.

Ђорђевић је заједно са амбасадором Републике Турске у Београду, Танжу Билгичем обишао и геронтолошке центре "Јеленац" у Алексинцу и "Бежанијска коса" којем је турска агенција за сарадњу и координацију (ТИКА), донирала 36 медицинских кревета последње генерације, на чему им је Ђорђевић захвалио.

Ђорђевић је истакао да ће Влада Србије и министарство на чијем је челу, убудуће више пажње и бриге посветити најстаријима и нагласио да те особе не треба и не смеју да буду заборављене.


# Јеленац геронтолошки центар Зоран Ђорђевић Турска Халк банка Турци Танжу Билгич
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима