Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Покренут стечај Алпоса, Милосављевић управник

rss

08.10.2011. Извор: Алексиначке новости, Алексинац.Нет

У петак, 7. октобра, судија Привредног суда у Нишу, Снежана Вукосављевић-Обрадовић, уважила је захтев СО Алексинац и прогласила покретање стечајног поступка над фирмом Алпос д.о.о. са Алексиначког Рудника.

За стечајног управника одређен је Зоран Милосављевић, бивши директор Алпоса, у чијем је мандату и продата некадашња фабрика Фахоп.

Покренут стечај Алпоса, Милосављевић управник

Фабрика профила и цеви је као изузеће из стечајне масе Сартида прво продата фирми Металекс из Београда, а затим и препродата словеначком Алпосу.

Словенци су фирму презадужили и извлачили новац од кредита у Словенију, лажно приказивали вредност обавезног улагања, али нису исплатили СО Алексинац за обећаних 500.000 евра.

 

Представници Алпоса на рочишту у Привредном суду тражили су одлагање рочишта за 30 дана, али судија Вукосављевић-Обрадовић захтев није уважила.

Иако су многи, а пре свих словеначки медији, били изненађени одлуком Општине да затражи стечај фабрике на својој територији као један од поверилаца, изгледа да је маневарски потез који су заједно одиграли представници локалне власти и синдиката фабрике дао жељени резултат да се поступак води у нашој држави, јер је постојала опасност да иницијативу преузме неко од поверилаца Алпоса из Словеније.

Колико ће користи од тога имати радници и општина Алексинац остаје да се види. Међутим, још увек није саопштено шта конкретно од Алпоса потражује локална самоуправа.

Подсетимо да је Фахоп настао некадашњим улагањима Алексиначких рудника, да би потом дуго пословао као самостална фирма и то са доста успеха, све до периода када је фабрику преузео Сартид. Продајом предузећа је тада избегнут одлазак у стечај, али је и избегнута приватизација.

 

 

Коментара: 5


# општина Фахоп стечај СО Алексинац
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  алексинчанин 09.09.2012.
  чујем да је почео да продаје.
  има ли овај чевек неки успешан стечај, да је успео да ревитализује неко предузеће, или је мајстор за продају

 • (+0) (-0)

  milan 09.09.2012.
  sad se vidi ko je sve vreme vodio i ko i dalje vodi politiku rasprodaje aleksinca, nova / stara vlast znaci stoji iza svega ,
  valjda vam je jasna sprega izmedju srs(sns), sps, ds unistavanja pala je maska
  unistite sve da ne postoji!!!

  cestitke za odabir dzelata

 • (+1) (-0)

  roki 11.09.2012.
  pa zasto sada novi presednik opstine ne ode kod Vucica sa prestavnicima fabrike i ponese dokumentaciju koju ima o kradji firme i na taj nacin pokusa da spreci dzelata da ispokasapi i ovo malo sto je ostalo u Aleksincu i vrati fabriku radnicima

 • (+0) (-0)

  realno 11.09.2012.
  pa zato sto mu to nije u interesu, u interesu mu je bilo samo da po ovim javnim preduzecima ,gde se ne radi ništa a prima se plata, zapošljava ove što su mu potrčci i što mu se uvlače u anus , a privreda posao i napredovanje njega ne zanima, on je stručnjak za biblioteku , pozorište, muzej i sl. , a iskreno pitanje i da li je sposoban da to uradi

 • (+0) (-0)

  Pokojna Mileva Bre 11.09.2012.
  Znaci, haos! Poludecu i na onom svetu od vas. Srpska privreda, pa i aleksinacka, je ovde na mom - onom svetu jos od neke 2001. godine, a vi tek sad kukate. Sto se niste drali pre nego sto je dosao taj Nesa, nego ste sad hrabri kad znate da ovaj predsednik nije osvetoljubiv, ne preti i ne ujeda. Molim vas, budite toliko ljudi pa pokrenite nesto i trazite nakon toga pomoc i od predsednika, ne penite samo kao da su vas buve izujedale. Ako me razumete, nula ste od inicijative. Da nisam na onom svetu, pozelela bih da odem, od vas takvih. Aj sad, radite nesto po pitanju opstanka i boljeg zivota. I ne nervirajte me. Odoh na kafu kod pokojnog Sadama da vidim sta bi vam on rekao. Haos, tuga i zlo!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима