Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pokrenut stečaj Alposa, Milosavljević upravnik

rss

08.10.2011. Izvor: Aleksinačke novosti, Aleksinac.Net

U petak, 7. oktobra, sudija Privrednog suda u Nišu, Snežana Vukosavljević-Obradović, uvažila je zahtev SO Aleksinac i proglasila pokretanje stečajnog postupka nad firmom Alpos d.o.o. sa Aleksinačkog Rudnika.

Za stečajnog upravnika određen je Zoran Milosavljević, bivši direktor Alposa, u čijem je mandatu i prodata nekadašnja fabrika Fahop.

Pokrenut stečaj Alposa, Milosavljević upravnik

Fabrika profila i cevi je kao izuzeće iz stečajne mase Sartida prvo prodata firmi Metaleks iz Beograda, a zatim i preprodata slovenačkom Alposu.

Slovenci su firmu prezadužili i izvlačili novac od kredita u Sloveniju, lažno prikazivali vrednost obaveznog ulaganja, ali nisu isplatili SO Aleksinac za obećanih 500.000 evra.

 

Predstavnici Alposa na ročištu u Privrednom sudu tražili su odlaganje ročišta za 30 dana, ali sudija Vukosavljević-Obradović zahtev nije uvažila.

Iako su mnogi, a pre svih slovenački mediji, bili iznenađeni odlukom Opštine da zatraži stečaj fabrike na svojoj teritoriji kao jedan od poverilaca, izgleda da je manevarski potez koji su zajedno odigrali predstavnici lokalne vlasti i sindikata fabrike dao željeni rezultat da se postupak vodi u našoj državi, jer je postojala opasnost da inicijativu preuzme neko od poverilaca Alposa iz Slovenije.

Koliko će koristi od toga imati radnici i opština Aleksinac ostaje da se vidi. Međutim, još uvek nije saopšteno šta konkretno od Alposa potražuje lokalna samouprava.

Podsetimo da je Fahop nastao nekadašnjim ulaganjima Aleksinačkih rudnika, da bi potom dugo poslovao kao samostalna firma i to sa dosta uspeha, sve do perioda kada je fabriku preuzeo Sartid. Prodajom preduzeća je tada izbegnut odlazak u stečaj, ali je i izbegnuta privatizacija.

 

 

Komentara: 5


# opština Fahop stečaj SO Aleksinac
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  aleksinčanin 09.09.2012.
  čujem da je počeo da prodaje.
  ima li ovaj čevek neki uspešan stečaj, da je uspeo da revitalizuje neko preduzeće, ili je majstor za prodaju

 • (+0) (-0)

  milan 09.09.2012.
  sad se vidi ko je sve vreme vodio i ko i dalje vodi politiku rasprodaje aleksinca, nova / stara vlast znaci stoji iza svega ,
  valjda vam je jasna sprega izmedju srs(sns), sps, ds unistavanja pala je maska
  unistite sve da ne postoji!!!

  cestitke za odabir dzelata

 • (+1) (-0)

  roki 11.09.2012.
  pa zasto sada novi presednik opstine ne ode kod Vucica sa prestavnicima fabrike i ponese dokumentaciju koju ima o kradji firme i na taj nacin pokusa da spreci dzelata da ispokasapi i ovo malo sto je ostalo u Aleksincu i vrati fabriku radnicima

 • (+0) (-0)

  realno 11.09.2012.
  pa zato sto mu to nije u interesu, u interesu mu je bilo samo da po ovim javnim preduzecima ,gde se ne radi ništa a prima se plata, zapošljava ove što su mu potrčci i što mu se uvlače u anus , a privreda posao i napredovanje njega ne zanima, on je stručnjak za biblioteku , pozorište, muzej i sl. , a iskreno pitanje i da li je sposoban da to uradi

 • (+0) (-0)

  Pokojna Mileva Bre 11.09.2012.
  Znaci, haos! Poludecu i na onom svetu od vas. Srpska privreda, pa i aleksinacka, je ovde na mom - onom svetu jos od neke 2001. godine, a vi tek sad kukate. Sto se niste drali pre nego sto je dosao taj Nesa, nego ste sad hrabri kad znate da ovaj predsednik nije osvetoljubiv, ne preti i ne ujeda. Molim vas, budite toliko ljudi pa pokrenite nesto i trazite nakon toga pomoc i od predsednika, ne penite samo kao da su vas buve izujedale. Ako me razumete, nula ste od inicijative. Da nisam na onom svetu, pozelela bih da odem, od vas takvih. Aj sad, radite nesto po pitanju opstanka i boljeg zivota. I ne nervirajte me. Odoh na kafu kod pokojnog Sadama da vidim sta bi vam on rekao. Haos, tuga i zlo!


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}