Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општина Алексинац иницијатор стечаја Алпос-а

rss

27.09.2011. Извор: Алексиначке новости, РТВ Алт

Годинама уназад челници алексиначке општине одбијали су да затраже покретање стечајног поступка над Алпосом (бивши ФАХОП) са Алексиначког Рудника због дуговања те фабрике према општини Алексинац, али су се коначно, уз договор са синдикатом, одлучили на тај корак.

Општина Алексинац иницијатор стечаја Алпос-а

У петак је општина Алекинац уплатила потребна средства (око пола милиона динара) и поднела Привредном суду у Нишу предлог за покретање стечајног поступка. За стечајног судију одређена је Снежана Вукосављевић-Обрадовић.

Како је саопштено из СО Алексинац локалној РТВ Алт, основни циљ покретања поступка је да се предухитри да овај поступак покрене неко од поверилаца Алпоса у Словенији, јер би у том случају алексиначки Алпос био само део стечајне масе, а комплетан поступак би био вођен пред словеначким судом.

Међутим, још увек није саопштено колика су укупна потраживања СО Алексинац према Алпосу и које ће све дугове Општина тражити.

Поред неизмирених обавеза за порезе који се уплаћују Општини, Алпос никада није уплатио дуг од 500.000 евра, који је наследио приликом преузимања фирме.

Готово сви председници општине Алексинац, који су ту функцију обављали од приватизације ФАХОП-а покушали су да наплате поменутих пола милиона евра од Словенаца, али су нови власници успели да годинама пролонгирају исплату уз лажна обећања да ће новац уложити у фабрику за прераду воде "Бресје".

 

Коментара: 0


# Алексинац општина Алпос Фахоп СО Алексинац
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима