Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешно је завршена акција Дар за дечији осмех

rss

30.12.2019.

Успешно је завршена четврта по реду акција Омладинског клуба Алексинац. За разлику од претходних година када је акција реализована у просторијама ОТИСА Алексинац, ове године, због радова у главној улици, прикупљање се вршило у холу Дома културе.

Успешно је завршена акција Дар за дечији осмех

У току тродневне акције прикупљена је гардероба, обућа, одећа, играчке и школски прибор. Све прикупљење донације биће поклоњене малишанима из социјално угрожених породица са територије општине Алексинац, удружењу МНРЛ Алексинац, ОШ “Смех и Суза”, док ће се одређен број пакетића делити у оквиру акције Црвеног Крста Алексинац “Један пакетић много љубави”.

За само три дана, прикупљено је 130 пакета за малишане (80 мешовитих пакетића и 50 слатких пакетића), као и мноштво гардеробе, обуће, школског прибора и играчака.

На наше велико задовољство, грађани наше општине препознали су важност ове акције и узели учешће у њој. Поред самих грађана који су својим неновчаним донацијама помогли акцију, ове године "Дар за дечији осмех" подржале су и бројне државне институције и невладин сектор.

Велику захвалност дугујемо ученицима Алексиначке гимназије, Техничке школе "Прота Стеван Димитријевић", Пољопривредне школе "Шуматовац", ОШ "Љупче Николић", ОШ "Вожд Карађорђе", ПУ "Лане" које су дале свој допринос у виду обезбеђивања волонтера који су испратили тродневну акцију и ручно израђених пакетића који ће бити додељени малишанима.

Такође, захваљујемо се на сардњи Центру за културу и уметност, Царитасу Алексинац на уступљеним просторијама за одлагање и класификацију прикупљеног материјала, као и сараницима на пројекту "Your Job" Царитаса Алексинац, који су за младе донирали део школског прибора. Поред тога, захваљујемо се и Само Кајзер на слатким пакетићима којима је и ове године обрадовао малишане из социјално угрожених породица. Велико хвала свим насим суграђанима који су се ове године одазвали акцији а уједно и позив свима онима који ове године због обавеза нису могли да се прикључе акцији да то ураде наредне године.

Целу акцији уз донације испратио је и господин Чедомир Ракић, потпредседник општине Алексинац.

Извор: Омладински клуб Алексинац


# ОТИС Чедомир Ракић Омладински клуб Алексинац Дар за дечији осмех
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима