Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Буџет Алексинца за 2021. годину 1,3 милијарде

rss

19.12.2020. Јужне вести

Алексиначки одборници усвојили су бужет те општине за наредну годину, који је од овогодишњег мањи за око 100 милиона.

Буџет Алексинца за 2021. годину 1,3 милијарде

За 2021. годину планирано је да у општинској каси Алексинца буде више од милијарду и 312 милиона динара, при чему је план да се више од половине средстава добије од пореза, а скоро сав остали новац долази од Републике Србије. За запослене у јавном сектору издвојиће нешто више од четвртине новца. Председник Општине каже је недовољно новца планирано за инвестиције, али да је то урађено у складу са могућностима.

Најзначајнији пројекти који ће бити финансирани из буџета општине Алексинац у 2021. години, према речима председника те општине Далибора Радичевића, су уређење дворишта иза катастра са изградњом паркинг простора у износу од 30 милиона динара, кружни ток на раскрсници улица Проте Стевана Димитријевића, Петра Зеца и Шуматовачке и санација и реконструкција путева код Тешице и Трњана.

За развој спорта и омладине издвојено је преко 46 милиона динара, додаје председник Алексинца, за подршку локалним спортским удружењима и савезима 23 милиона, за подршку предшколском и школском спорту 2 милиона планираних средстава, док је за културу издвојено 102 милиона динара.

Мишљења смо да ова средства нису довољна, посебно у делу који се односи на инвестиције, али су она планирана у складу са тренутним могућностима и расположивим приходима - сматра Радичевић.

План је да милијарду и 281 милион динара Општина приходује углавном од пореза на дохотке, имовину и добра и услуге, али и од републичких трансфера.

До укупног буџета за 2021. годину од милијарду и 312 милиона у документу наводе да ће доћи и преношењем новчаних средстава из 2020. године, чиме ће бити покривен дефицит.

Укупан фискални дефицит буџета у износу од 31.598.603 динара, покрива се из пренетих средстава буџета из 2020. године - наводе из Општине.

На расходе за запослене отићи ће око 344 милиона, за коришћење роба и услуга скоро 460 милиона динара, а за социјално осигурање и социјалну заштиту 1,96 одсто планираних пара.

Детаљније о буџету погледајте на овом линку.

Извор


# председник општине Алексинац буџет Далибор Радичевић кружни ток
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима