Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Budžet Aleksinca za 2021. godinu 1,3 milijarde

rss

19.12.2020. Južne vesti

Aleksinački odbornici usvojili su bužet te opštine za narednu godinu, koji je od ovogodišnjeg manji za oko 100 miliona.

Budžet Aleksinca za 2021. godinu 1,3 milijarde

Za 2021. godinu planirano je da u opštinskoj kasi Aleksinca bude više od milijardu i 312 miliona dinara, pri čemu je plan da se više od polovine sredstava dobije od poreza, a skoro sav ostali novac dolazi od Republike Srbije. Za zaposlene u javnom sektoru izdvojiće nešto više od četvrtine novca. Predsednik Opštine kaže je nedovoljno novca planirano za investicije, ali da je to urađeno u skladu sa mogućnostima.

Najznačajniji projekti koji će biti finansirani iz budžeta opštine Aleksinac u 2021. godini, prema rečima predsednika te opštine Dalibora Radičevića, su uređenje dvorišta iza katastra sa izgradnjom parking prostora u iznosu od 30 miliona dinara, kružni tok na raskrsnici ulica Prote Stevana Dimitrijevića, Petra Zeca i Šumatovačke i sanacija i rekonstrukcija puteva kod Tešice i Trnjana.

Za razvoj sporta i omladine izdvojeno je preko 46 miliona dinara, dodaje predsednik Aleksinca, za podršku lokalnim sportskim udruženjima i savezima 23 miliona, za podršku predškolskom i školskom sportu 2 miliona planiranih sredstava, dok je za kulturu izdvojeno 102 miliona dinara.

Mišljenja smo da ova sredstva nisu dovoljna, posebno u delu koji se odnosi na investicije, ali su ona planirana u skladu sa trenutnim mogućnostima i raspoloživim prihodima - smatra Radičević.

Plan je da milijardu i 281 milion dinara Opština prihoduje uglavnom od poreza na dohotke, imovinu i dobra i usluge, ali i od republičkih transfera.

Do ukupnog budžeta za 2021. godinu od milijardu i 312 miliona u dokumentu navode da će doći i prenošenjem novčanih sredstava iz 2020. godine, čime će biti pokriven deficit.

Ukupan fiskalni deficit budžeta u iznosu od 31.598.603 dinara, pokriva se iz prenetih sredstava budžeta iz 2020. godine - navode iz Opštine.

Na rashode za zaposlene otići će oko 344 miliona, za korišćenje roba i usluga skoro 460 miliona dinara, a za socijalno osiguranje i socijalnu zaštitu 1,96 odsto planiranih para.

Detaljnije o budžetu pogledajte na ovom linku.

Izvor


# predsednik opštine Aleksinac budžet Dalibor Radičević kružni tok
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima