Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Избором најлепших славских колача, завршени VII Пекарски дани

rss

23.10.2012. Радио Алексинац

Свечаном доделом награда у петак 19. октобра завршени су 7. Пекарски дани, традиционална манифестација Пољопривредне школе „Шуматовац“ из Алексинца.

Избором најлепших славских колача, завршени VII Пекарски дани

Током два дана трајања ове манифестације, уприличен је читав низ едукативних и забавних активности, а гости Пољопривредне школе „Шуматовац“ и Алексинца били су ученици прехрамбених школа из земље и региона.

Свакако најатрактивнији део Пекарских дана била је изложба славских колача, која је, по речима организатора, сваке године све посећенија и богатија, па жирију није било нимало лако да одабере победнике.

Ипак, поједини славски колачи издвојили су се својом оригиналношћу и раскошношћу, па су с правом понели епитет најбољих. У категорији ученичких радова прво место освојила је Емилија Златковић из Смедерева, други је био Стојан Манчић из Вучја, а трећа Јована Цветковић из Лесковца.

У категорији грађанства прва и друга награда остале су у Алексинцу. Први је био Александар Стефановић, док се на другом степенику нашла Силвија Божиновски. Трећа је била Вишња Милетић из Варварина. Најлепше аранжмане имали су славски колачи Милоша Митровића из Крагујевца, Србијанке Голубовић из Алексинца и Милице Стојановић из Ниша.

Свој суд дала је и публика. По њиховом мишљењу, најлепши славски колач направила је Милица Стојановић из Вучја, иначе прошлогодишња победница у категорији ученичких радова.

Коментара: 0


# суд Александар Стефановић школе школа изложба манифестација Цветковић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима