Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Inicijativa za izgradnju rekreativnog bazena

rss

12.04.2016. Bojan Mladenović

Na osnovu statističkih podataka zdravstvenig centra u Aleksincu, veliki broj školske dece naše opštine ima neki deformitet kičme, jer deca veoma malo upražnjavaju neki vid fizičkog vežbanja.

ilustracija: izgradnja bazena u Svrljigu, Svrljiške novine

S obzirom da veliki broj škola, osim školskog dvorišta, nema salu za fizičko vaspitanje kako bi izvodila nastavu, pokrenuta je ozbiljna inicijativa da se sagradi bazen na nekoj od lokacija u gradu, koji bi prvenstveno koristila deca školskog uzrasta svih škola na teritoriji naše opštine za časove plivanja kao i KOREKTIVNE vežbe.

Bazen bi bio zatvotenog tipa. Još uvek se radi na projektu koje bi do veličine bio. Najverovatnije poluolimpiskog tipa 15 sa 25 metara.

Ovakvu inicijativu podržali su Sportski savez opštine Aleksinac, kao i Savez za školski sport naše opštine, a verujemo da će ovo biti jedan od prioriteta što se tice kapitalnih investicija naše opštine i da će ga podržati i ostale institucije naše opštine.

Komentara: 3


# investicije Bojan Mladenović bazeni inicijativa sportski savez Savez za školski sport fizička kultura
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+19) (-1)

  Katarina 13.04.2016.
  Lepa zamisao,samo uzmite u obzir da ce sigurno dugo da se pravi taj bazen kao i Ul.Dusana Trivunca duzine 860m koju prave 6 meseci.Sramota

 • (+19) (-2)

  Swaner 13.04.2016.
  Dobar majstor i 2 fizikalca mešalicom bi je brže uradili.

 • (+0) (-0)

  Miloš 16.04.2016.
  Asfaltiranje seoskog puta kreće se 50.000-75.000 EUR po km, u zavisnosti od terena i projekta, Derventski drum, u dužini od 6,8km čeka godinama asfalt. Za sela Dobrujevac, Stanci, Lipovac, Prugovac, Crna Bara, Donji Krupac, Gornji Krupac, Rsovac, Prekonozi asfaltiranje ove deonice puta značilo bi skraćenje puta do Aleksinca od 3 do 7 km, kao i veliku materijalnu uštedu. Glasaću za listu koja obeća da će u sledeće 3(TRI) godine da asfaltira ovaj put. Pozivam sve aleksinačke političare da se izjasne o ovom predlogu. Molim, takođe, i sve prijatelje da ovaj post objave kako bi ga što više ljudi videlo.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}