Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Klinci uživali na Malom sajmu sporta u Aleksincu

rss

09.10.2020.

Mali sajam sporta, 9. u ovoj godini, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Sportakog saveza opštine Aleksinac, a uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta i lokalne samouprave, održan je u Aleksincu.

Klinci uživali na Malom sajmu sporta u Aleksincu

Na platou ispred Doma kulture prikazan je samo deo sportske ponude ove opštine, 12 klubova sa svojim najmlađim sportistima družili su se sa decom. Posetioce su pozdravili predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević, predsednik Sportskog saveza opštine Aleksinac Bojan Mladenović, pomoćnik ministra za sport Uroš Pribićević, a Mali sajam svečano je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

- Sport je veoma bitan za mlade i putem Malih sajmova sporta želimo da im prezentujemo mogućnosti koje imaju u svojoj opštini. Veoma je važno uključiti što više ljudi u sistem sporta i zdravog načina života. Ministarstvo omladine i sporta trudi ae da obezbedi najbolje uslove za sve koji žele fizički da se aktiviraju - istakao je Pribićević.

Goran Marinković se zahvalio domaćinima i dodao - I u ovim vremenima sport ne sme da stane, a sport i rekreacija moraju biti prisutni kod svih. U Aleksincu Mali sajam sporta ima tradiciju, pokrenuta je i akcija Sportskog saveza Srbije besplatan fitnes za žene "Budi zdrava - vežbaj sa nama". Verujemo da će nastaviti sa dobrim radom i u budućem periodu.

Izvor i foto: Sportski savez Srbije


# predsednik opštine Dalibor Radičević dom kulture Bojan Mladenović sportski savez sportski savez srbije
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima