Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bronzana medalja sa Evropskog prvenstva za seniore u džiu džicu

rss

24.07.2021.

Od 17 do 22.07.2021. u Maintalu pored Frankfurta u Nemačkoj održano je Evropsko prvenstvo za seniore u džiu džicu na kome je nastupilo preko 400 takmičara iz 22 države Evrope. 
Reprezentacija Srbije nastupila je sa tri takmičara, a među njima i član kluba "NiF" Nikola Trajković /1997/ u kategoriji seniori -85kg.

Bronzana medalja sa Evropskog prvenstva za seniore u džiu džicu

Prvog dana takmičenja, Nikola je u veoma teškoj konkurenciji osvojio 3. mesto i bronzanu medalju za našu zemlju. Imao je ukupno 5 borbe, 4 je pobedio i jednu izgubio. U prvom kolu pobedio je takmičara iz Belgije Charlier Jeana na full ipon. U drugom kolu u veoma neizvesnom meču izgubio od aktuelnog Svetskog prvaka Borok Ilije iz Rusije. U repasažu je pobedio takmičara iz Belgije Habirora Patricha sa 14:0, zatim slovenca Belić Vida sa 13:4 i u borbi za 3. mesto švajcarca Baez Nicolu sa 19:14.
Na kraju, u generalnom plasmanu u ovoj kategoriji 1. mesto i novi prvak Evrope postao je nemac Zmeev Daniel, 2. mesto francuz Courillon Madžim, 3. mesto naš Trajković Nikola i rus Borok Ilija.

Nikolu je na takmičenju predvodio njegov trener i otac Trajković Dragan u saradnji sa selektorom Reprezentacije Srbije Kopas Janošem iz Novog Sada, koji su zaslužni za ovako veliki rezultat za našu zemlju.

Ovo je još jedan u nizu vrhunskih rezultata koje postižu takmičari našeg kluba iz Aleksinca,  Nikola je sada za naš klub osvojio i u Aleksinac doneo drugu medalju sa Evropskih prvenstava za seniore pored svog mlađeg brata Filipa koji je 2019. god. osvojio  zlatnu medalju i postao Prvak Evrope u kategoriji -94kg.

Izvor: Džudo i džiu džicu klub: "NiF"
 


# Nikola Trajković N&F džiu džicu klub NIF Nemačka
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima