Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бронзана медаља са Европског првенства за сениоре у џиу џицу

rss

24.07.2021.

Од 17 до 22.07.2021. у Маинталу поред Франкфурта у Немачкој одржано је Европско првенство за сениоре у џиу џицу на коме је наступило преко 400 такмичара из 22 државе Европе. 
Репрезентација Србије наступила је са три такмичара, а међу њима и члан клуба "НиФ" Никола Трајковић /1997/ у категорији сениори -85кг.

Бронзана медаља са Европског првенства за сениоре у џиу џицу

Првог дана такмичења, Никола је у веома тешкој конкуренцији освојио 3. место и бронзану медаљу за нашу земљу. Имао је укупно 5 борбе, 4 је победио и једну изгубио. У првом колу победио је такмичара из Белгије Цхарлиер Јеана на фулл ипон. У другом колу у веома неизвесном мечу изгубио од актуелног Светског првака Борок Илије из Русије. У репасажу је победио такмичара из Белгије Хабирора Патрицха са 14:0, затим словенца Белић Вида са 13:4 и у борби за 3. место швајцарца Баез Ницолу са 19:14.
На крају, у генералном пласману у овој категорији 1. место и нови првак Европе постао је немац Змеев Даниел, 2. место француз Цоуриллон Маџим, 3. место наш Трајковић Никола и рус Борок Илија.

Николу је на такмичењу предводио његов тренер и отац Трајковић Драган у сарадњи са селектором Репрезентације Србије Копас Јаношем из Новог Сада, који су заслужни за овако велики резултат за нашу земљу.

Ово је још један у низу врхунских резултата које постижу такмичари нашег клуба из Алексинца,  Никола је сада за наш клуб освојио и у Алексинац донео другу медаљу са Европских првенстава за сениоре поред свог млађег брата Филипа који је 2019. год. освојио  златну медаљу и постао Првак Европе у категорији -94кг.

Извор: Џудо и џиу џицу клуб: "НиФ"
 


# Никола Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Немачка
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима