Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RTS: Braća iz Aleksinca donela dve medalje sa evropskog prvenstva

rss

03.11.2017.

Takmičari džiju-džicu kluba N&F iz Aleksinca osvojili dve medalje na Evropskom prvenstvu koje je održano u Rumuniji. Braća Trajković, koja su na tom takmičenju branila boje Srbije donela su zlatnu i bronzano odličje.

RTS: Braća iz Aleksinca donela dve medalje sa evropskog prvenstva

Na takmičenju u Bukureštu, 18-godišnji Filip Trajković osvojio je titulu evropskog šampiona u juniorskoj kategoriji do 94 kilograma. Njegov dve godine stariji brat Nikola bio je treći u kategoriji do 77 kilograma.

Filip je uspeo da kao junior osvojim titulu prvaka Evrope: "Dugo sam je očekivao i veoma sam srećan. Pored toga ostajem u ovoj kategoriji i naredne dve godine i imam šansu da ponovim uspeh."

"Ostaje žal za tim zlatom", kaže njegov brat Nikola, koji je osvojio bronzanu medalju. "Dao sam sve od sebe, borio sam se maksimalno koliko sam mogao, ali ponekad nije ni to dovoljno."

Pripreme za takmičenja bile su intenzivne i trajale su više od tri i po meseca. Filipa i Nikolu trenira njihov otac Dragan.

"To je intenzivni rad i svakodnevni trening koji traje tri i po ili četiri meseca", naglašava njihov trener Dragan Trajković. "Bukvalno oni imaju jedan dan sedmično da odmaraju. Veoma je naporno, minimum dva treninga dnevno."

Braća Trajaković već godinama postižu vrhunske rezultate u ovom sportu, a počeli su da treniraju veoma rano.

"Sam sport mi se sviđa i u svakom narednom takmičenju sam ga voleo sve više i više", kaže Filip. "Trenirao sam i druge sportove, ali sam imao motiv više da se dokažem baš u ovom sportu."

Nikola voli džiju-džicu zato što je dimaničan: "Puno je poena u igri. Potrebna je inteligencija i potrebno je da se razmišlja sve vreme dok meč traje."

Ova je drugo evropsko zlato koje je klub iz Aleksinca osvojio u svojoj istoriji i ujedno jedino ovakvo priznanje u našoj zemlji do sada.

RTS


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković šampion medalja Nemačka Švedska Rumunija borilački sportovi Španija
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima