Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nikola Trajković odbranio titulu PRVAKA SVETA u džiu džicu

rss

21.07.2023. N&F džiu džicu klub NIF

Od 15. do 21. Jula 2023. god. u Ulaanbataru glavnom gradu Mongolije održano je Svetsko prvenstvo u džiu džicu za seniore na kome je učestvovalo preko 500 takmičara iz 49 država sveta.

Nikola Trajković odbranio titulu PRVAKA SVETA u džiu džicu

Reprezentaciju Srbije su predstavljala 3 takmičara, braća Nikola i Filip Trajković iz našeg kluba i Ivan Della Croce iz Novog Sada, a sve ih je predvodio trener naše Reprezentacije Dragan Trajković, trener našeg kluba iz Aleksinca.

Drugog dana takmičenja, u kategoriji seniora -85kg zlatnu medalju i titulu PRVAK SVETA je odbranio i potvrdio je Nikola Trajković iz našeg kluba. Nikola je bio nosilac grupe u 1. kolu tako da je bio slobodan, u 2. kolu je bio bolji od nemačkog takmičara a potom u polufunalnu pobedio takmičara iz Kazakstana koji je inače višestruki Prvak Azije. U finalu Nikola je u veoma teškoj i neizvesnoj borbi sa puno preokreta uspeo da ostvari pobedu nad najboljim nemačkim takmičarem koji je inače bivši prvak Evrope i osvajač bronzanih medalja na Svetskim igrama, svetskom i evropskom prvenstvu - čime je odbranio prošlogodišnju titulu Svetskog šampiona osvojenu u Abu Dabiju, UAE. 

Trećeg dana takmičenja, u kategoriji seniori -94kg drugi član Reprezentacije Srbije iz našeg kluba Filip Trajković zabeležio je 4 pobede i jedan poraz, tako da je kroz repasaž uspeo da osvoji 3. mesto i bronzanu medalju. Filip će u novembru mesecu kao predstavnik naše zemlje učestvovati na World combat games - Svetskim kombat igrama koje će se održati u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Treći naš takmičar Ivan Della Croce iz Novog Sada je u kategoriji seniora -69kg nakon 4 pobede ušao u finale, gde je nažalost izgubio od Ruskog takmičara koji je po 7. put postao Svetski prvak, tako da je Ivan osvojio srebrnu medalju

Ovo je do sada najuspešniji rezultat naše Reprezentacije obzirom da su sva trojica takmičara naše zemlje osvojili medalje i ostvarili 100% učinak. Za ove nesvakidašnje rezultate zasluge pripadaju treneru nacionalne Reprezentacije Srbije Draganu Trajković, Nikolinom i Filipovom ocu koji je inače trener našeg kluba.

Sva trojica takmičara su stipendisti Ministarstva sporta Republike Srbije i kategorisani su kao vrhunski sportisti zaslužnog i međunarodnog ranga


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima