Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Anastasija prvakinja takmičenja Sportske igre mladih

rss

15.09.2020. Aleksinac.net

Anastasija Vojinović, učenica šestog razreda OŠ Ljupče Nikolić i član šahovskog kluba Lav iz Aleksinca, postala je državni prvak na takmičenju Sportske igre mladih.

Anastasija prvakinja takmičenja Sportske igre mladih

Anastasija je dvostruka kadetska državna prvakinja Srbije u šahu, a ovoga puta postala je državni prvak takmičenja Sportske igre mladih. Sportske igre mladih su najveća sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Ambasadori ovog međunarodnog takmičenja su poznati sportisti Dejvid Bekam, Nemanja Matić, Luka Modrič, Vanja Grbić...

Finale takmičenja održano je na Kopaoniku, u selu Brzeće koje je nova turistička destinacija na ovoj planini. Prvog vikenda održano je finalno takmičenje u šahu. U konkurenciji od 17 takmičarki od petog do osmog razreda, Anastasija je kao najmlađa zauzela prvo mesto. Od 5 odigranih kola imala je 4 pobede i 1 remi. Koncept igara je takav da troje prvoplasiranih iz svakog sporta stiče pravo na učešće u velikom međunarodnom finalu koje se po tradiciji održava u Splitu.


# Anastasija Vojinović Lav šahovski klub Sportske igre mladih
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima