Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Анастасија првакиња такмичења Спортске игре младих

rss

15.09.2020. Алексинац.нет

Анастасија Војиновић, ученица шестог разреда ОШ Љупче Николић и члан шаховског клуба Лав из Алексинца, постала је државни првак на такмичењу Спортске игре младих.

Анастасија првакиња такмичења Спортске игре младих

Анастасија је двострука кадетска државна првакиња Србије у шаху, а овога пута постала је државни првак такмичења Спортске игре младих. Спортске игре младих су највећа спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Амбасадори овог међународног такмичења су познати спортисти Дејвид Бекам, Немања Матић, Лука Модрич, Вања Грбић...

Финале такмичења одржано је на Копаонику, у селу Брзеће које је нова туристичка дестинација на овој планини. Првог викенда одржано је финално такмичење у шаху. У конкуренцији од 17 такмичарки од петог до осмог разреда, Анастасија је као најмлађа заузела прво место. Од 5 одиграних кола имала је 4 победе и 1 реми. Концепт игара је такав да троје првопласираних из сваког спорта стиче право на учешће у великом међународном финалу које се по традицији одржава у Сплиту.


# Анастасија Војиновић Лав шаховски клуб Спортске игре младих
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима