Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nedoumice zaludnog pratioca svetske i belosvetske politike

rss

08.06.2014. Miodrag Tasić

Odavno je poznato da ako neko hoće da se informiše, taj treba da čita novine zatvorenih očiju, da gleda radio i da sluša televiziju.

Nedoumice zaludnog pratioca svetske i belosvetske politike

Razume se, televizijske kanale stranih televizija, ali pod uslovom da ne govori niti jedan strani jezik!

U suprotnom, čovek ne može da se snađe u moru protivrečnih informacija. Može i da poludi, ako već i nije! Eto, taman se povukla voda i malo da danemo dušom, kad nekome zapelo da raspravlja o doktorskoj disertaciji ministra unutrašnjih dela. Možda se sada ministarstvo i drugačije kaže, ali nama pomalo staromodnim nekadašnji naziv lepše zvuči. Bilo kako bilo, tek neki tamo kvazi stručnjaci iz Evrope tvrde da je ministar prepisao doktorski rad. Dakle, njegov doktorat je plagijat. Ali, nećeš, bato. Nije to napad na ministra i njegovu titulu. Ovo je napad na Vladu i premijera. Odatle vetar duva. Lično potvrdio jedan bivši poslanik radikal. Sada je naprednjak. No, nije baš u potpunosti dokazao vernost. Za sada je samo radikalni naprednjak. Moraće još da se potvrđuje!

Vlasnik univerziteta i mentor ministrov lično dokazuje da je doktorat ispravan. Jemči čovek svojom čašću i sa svoja dva doktorata. Prvi je iz Londona! Kad opet neki kočničari sistema udaraju klipove u točkove progresa i tvrde da mega stručnjak i vlasnik visoke škole ne poseduje tu titulu iz Londona. Tamo se, vele, uopšte ne može doktorirati! I kome sad da veruješ? Načisto te slude takve vesti.

Ništa bolje nije ni u svetu. Doduše u tom belom svetu kad uhvate nekoga u poslovima „Resavske škole“ , on ubrzo podnese ostavku i nedugo potom  svi ga zaborave. Ali, drugo mene muči. Izbori, kao večita tema. Izbori u Ukrajini, Siriji, na Kosovu! Zašto Kosovo, pitaće neko. Pa, Kosovo je Srbija. Nije inostranstvo. Jeste, baš tako, ko što besedi Predsednik Nikolić. Ili onaj Vulin. E, ako je Kosovo Srbija, valjda i Metohija zajedno s njim, onda ne treba sada glasati. Nego da se glasa kada Srbija raspiše izbore na celoj svojoj teritoriji. Pod srpskim obeležjima, sa srpskim posmatračima, kontrolorima i sve ostalo što uz izbore ide!

Ne mogu da razumem ni šta se dešava u „ostatku sveta“? Na primer Sirija. U Siriji se ratuje, ali su održani i izbori. Gde se moglo. Ipak, velika izlaznost i ubedljiva pobeda dosadašnjeg predsednika, Bašara el Asada. Međutim, demokratski Zapad kaže da su izbori u Siriji farsa i ne priznaje se volja građana. Kao, nije bilo regularnih uslova za izbore. U isto vreme i u Ukrajini se ratuje. U delu Ukrajine izbori nisu ni mogli da se održe. Kako tako, tamo gde se glasalo, pobedio je ubedljivo jedan kandidat.

Po svemu situacija slična kao u Siriji, ali ukrajinskog predsednika onaj Zapad priznaje i ide mu na poklonjenje! Da se čovek prekrsti levom rukom!

Ovaj nepredvidljivi Zapad traži od Srbije da osudi Rusiju i da joj uvede sankcije. Neko više, neko manje bezobrazno, ali kao Srbija mora da sledi evropsku politiku ako hoće da se priključi „evropskoj porodici naroda“. Crna Gora nije mnogo oklevala. Odavno je udarila sankcije Rusiji. Pa nek vide Rusi sada šta će i kako će. Kod Crnogoraca nema trte – mrte. Samo trte. Mi mnogo oklevamo. Šta će nam Rusi? Bolje sarađivati s odanim i proverenim istorijskim prijateljima poput Engleza, Nemaca, Bugara, sa Slovencima. Hrvate nikako ne treba smetnuti s uma. To su naša braća i vekovni saveznici!

juzni tok gasovod izgradnja sajkas f robert getel

Evropa je dosledna u svojim stavovima. Zbog Putina i ruske imperijalne politike Francuzi će sigurno raskinuti ugovor o prodaji dva nosača helikoptera Rusiji. Iako je ugovor „težak“ u milijardama evra. Zbog svoje principijelnosti Nemačka neće dozvoliti Rusiji da izgradi gasovod nazvan „Južni tok“, koji bi snabdevao Bugarsku, Srbiju, Mađarsku, Austriju, Sloveniju i Italiju ruskim gasom. Nemci kakvi su zadrti prestaće da kupuju ruski gas i iz „Severnog toka“! Ostali Evropljani, takođe. Te moralne evropske gromade prestaće da kupuju gas, naftu od Rusije, neće prodavati Rusima meso, vina, elektroniku, zatvoriće svoje firme u Rusiji. Jednom reču, izopštiće Rusiju iz kruga naprednih, demokratskih i civilizovanih. Tu nema dileme. Pa kad oni mogu da zanemare ogroman finansijski dobitak i korist koju su ostvarivali na račun Rusije, a Srbija ne može da digne ruke od ono malo jabuka, šljiva i krastavaca kojima snabdeva rusko tržište. Ne treba Srbiji ruska nafta i gas. Ništa nam od Rusa ne treba. Do nedavno nismo imali ni naftu, niti  gas. Ništa nismo imali, pa smo živeli. Kupovali smo benzin od Rumuna, Bugara, Mađara... Mislim, kupovali su ga šverceri na veliko. Poisle su prodavali stanovništvu na komad. Hoću reći, u plastičnim flašama. Dakle, osudimo Rusiju, pridružimo se Crnoj Gori i ostatku Evrope u sankcijama, pa da opet ko ljudi kupujemo benzin na ulici. Na flaše!

Miodrag Tasić
Miodrag Tasić

Komentara: 1


# Miodrag Tasić izbori škole Crna Gora južni tok ko je ko
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Udar 08.06.2014.
    Cela ova radikalsko-megatrendovska kvazi vlast je plagijatorska.Vec su bili na vlasti 98-99 i "lepo"smo prošli.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima