Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 667  Displaying: 21 - 30

Aleksinački Deda Mraz

Miljana Jovanović 15.12.2020.

Poštovana deco, (Dušan Radović bi tako započeo ovu novogodišnju priču) Neko u Opštini Aleksinac je ove zime mislio na vas. Deda Mraza su pozvali, da svoj deci do 8 godina ukoliko mu napišu pismo i ostave podatke u " Deda Mrazovo poštansko sanduče" koje se do 14. decembra nalazilo u glavnoj ulici, dodeli novogodišnje paketiće. Bili ste zaista dobri i poslali 758 pisama! Sada čekajte i verujte u Deda Mraza.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Treba li Srbija da oporezuje gastarbajtere?

11.12.2020.

U moru svakodnevnih, ali i noćnih problema koje muče Srbiju, počev od Kovida 19, tranzicije, privatizacije, rasta BDP-ea, ma šta to značilo, zaduživanja u ime bolje sutrašnjice, borbe protiv mafije, i tako dalje, i tako bliže, najavljeno oporezivanje gastarbajtera ustalasalo je mirno srpsko more. Prodrmalo uspavanu žabokrečinu.

Opširnije

Komentara: 3

Na Agrobiznis samitu u Vrnjačkoj Banji dodeljena nagrada "Naj Srpkinja!"

Boža Marković 08.12.2020.

Lepo je kad je devojka poznata u svoj sredini, mlada, školovana, poletna, aktivna i gazi kroz vreme dostojno svom opredeljenju. Takva je Milica Janković, diplomirani poslovni menadžer, koja je prisutna u svakoj aktivnosti svojih prijatelj na Zvezdari. Tu je da pomogne i u svakodnevnim obavezama, akcijama koje se u njenom okruženju sprovode, na uređenju parkova i zelenila, ali i kao volonter-dobrovoljac u Beogradu i izvan glavnog grada.

Opširnije

Komentara: 0

Srbija je blagoslovena zemlja

Boža Nesvrćanin 05.12.2020.

Pisati je lako, ali tek onda ako se zna šta se hoće i kako nešto da se prestavi, obavesti javnost i pomogne da se vidi i lepša strana priče, a ponekad i ona druga. Namera je da se i javnost čuje, odnosno da sve napisano bude razumljivo, shvatljivo, a da bude i deo opšteg razmišljanja, da se čini da je mišljenje većine čitalaca, kao njihovo, u zajednici i šire. Da to pisanje izađe iz nekih kapadžijskih okvira, gledanja mesnih predstavljača svega što se oko nas dogodilo, događa se ili tek treba da se…

Opširnije

Komentara: 0

Počela akcija slikanja murala u Aleksincu

30.11.2020.

Ne možemo a da se ne zapitamo, da li je trenutno pandemija koronavirusa i da li je situacija u Aleksincu alarmantna ili ipak ne?

Opširnije

Komentara: 3

Kolumna Miodraga Tasića: Vreme neviđenih uspeha

29.11.2020.

Ako koza laže, rog ne laže! Stara izreka potvrđuje srpsku svakidašnjicu. Elem, ima zluradih ljudi u zemlji Srbiji koji ne veruju u tvrdnje vladajuće elite, i pogotovu prvog među nama, o sveopštom napretku i prosperitetu naše Otadžbine. To je ono o najmanjem padu društvenog proizvoda u Evropi, najpre. Do kraja godine možda i ne bude pada proizvodnje i standarda. Bićemo na nuli. Mada smo mi na nuli već decenijama, a pakosnici još ubeđuju da smo i ispod nule. U debelom minusu!

Opširnije

Komentara: 0

Javno pismo redakcije Aleksinac net

Aleksinac.net 19.11.2020.

Važno obaveštenje: Poštovani čitaoci, imamo želju da Vas obavestimo da se danas, 19. novembra 2020 godine, dogodio nesvakidašnji događaj, koji je lepo iznenadio čitavu redakciju Aleksinac neta.

Opširnije

Komentara: 0

Istorija doseljavanja Rusa u Aleksinac

Boža Marković 12.11.2020.

Doseljavanje Rusa u Aleksinac započeto je posle Oktobarske revolucije 1917. u Kraljevinu Srbiju, a nastavljeno je kasnije u Kraljevinu SHS, a traje i danas. Tema ovog teksta su beli Rusi, tj. belogardejci doseljavani posle 1917. godine. Neki Rusi živeli su i pre toga u Aleksincu, u 19. veku, o čemu svedoče nadgrobni spomenici na starom aleksinački groblju-Baturovcu, kojih postoje po našem saznanju za dve porodice.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Kako je Kaligula upropastio Rimsko carstvo?

07.11.2020.

Treći rimski car, nakon Oktavijana Avgusta i Tiberija postao je Gaj Julije Cezar Germanik, u istoriji zapamćen po nadimku Kaligula! Postao je carem nakon Tiberijeve smrti 37. godine nove ere. Kaligula je bio praunuk Oktavijana Avgusta po jednoj naslednoj liniji, a po drugoj praunuk Marka Antonija. Dakle, imao je dobar pedigre za rimski tron.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Miodraga Tasića: Olako potrošene pare!

Aleksinac.net 25.09.2020.

Srbija po svim realnim parametrima nije bogata zemlja, ali zato troši kao da je članica OPEK-a. To jest, kao da je prebogata izvorima nafte i gasa, pa može da rasipa koliko joj se prohte. Da uporedimo samo broj službenih automobila u Srbiji s onima u Švedskoj, Danskoj ili Holandiji. Kod nas svaka šuša, ako je na državnim jaslima, ima službeno vozilo, vozača, sekretaricu, neretko i telohranitelja (telobranitelja), nisam siguran šta je pravilno, mada ono prvo često pogađa suštinu!

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 667  Displaying: 21 - 30

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima