Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zabrana sajta stigla do NUNS-a i Kancelarije ombudsmana

rss

09.02.2015. D. Ostojić

Zabranu korišćenja imena opštine Aleksinac u nazivu sajta Aleksinac Net kao i internacionalnom domenu razmatrali su i Zaštitink građana, kao i NUNS.

Zabrana sajta stigla do NUNS-a i Kancelarije ombudsmana

Iz kancelarije Saše Jankovića smo dobili potvrdu da će njihov pravni tim razmatrati problem gašenja sajta www.aleksinac.net. U predmetu koji je otvoren sa ciljem da se ceo slučaj ispita, zaštitnik građana će izneti stav, da li je bilo kršenja prava i slobode govora u slučaju donešenog rešenja aleksinačke komunalne inspekcije. Na ovu temu se oglasio i NUNS. Iz sekretarijata NUNS-a smo dobili sledeće pismo, čiji sadržaj prenosimo u celosti.

Poštovani,

Domen nije u nadležnosti RS, odnosno radi se o međunarodnom domenu, i zato je ovde po nasem mišljenju prekoračeno ovlašćenje Komunalne inspekcije Aleksinca. Ukoliko postoji spor o upotrebi domena, to bi trebalo da rešava međunarodna arbitraža, a ne inspekcija koja čak ne poseduje ni mehanizam da onemogući korišćenje domena. Jedino što postoji kao mogućnost da traze od operatora da onemoguće pristup domenu, ali to ne bi bilo u skladu sa zakonom, pa nije najjasnije kako će administrativnim putem da izvrše ovo rešenje.

S postovanjem,
Sekretarijat NUNS-a

Komentara: 0


# Aleksinac.Net sajt NUNS ombudsman
@aleksinacnet @ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}