Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rugla Aleksinca - peti deo

rss

11.06.2021. Saša Gidra Marković

Nastavljamo priču o poznatim gradskim ruglima, bezbroj lokacija, mnoštvo pitanja. Jedno je sigurno pitanje, šta dalje sa ovim objektima?

Rugla Aleksinca - peti deo

Nakon Trske, Malog cveta i Veterinarske stanice, improvizovanog javnog WC-a, ovog puta se selimo u gradski park Brđanka. Svakodnevni pozivi našoj redakciji od strane čitalaca nas sve zajedno upozoravaju u kakvom okruženju živimo.

Red je da se opet malo podsetimo. Početkom marta meseca 2018. godine raspisan je konkurs za idejno rešenje "Prvi korak" parternog uređenja gradskog parka "Brđanka". Pobedu je odneo petočlani tim studenata Građevisko - arhitektonskog fakulteta u Nišu. Tada je donešen zaključak da će njihovi predlozi biti iskorišćeni, a park će se sređivati postepeno u narednim godinama.

Tako su građani Aleksinca dobili bar u "snovima" teren za mini golf, kafe, letnju pozornicu, fontane, razne sadržaje za decu i prostore za okupljanje starijih sugrađana.

Za ove tri godine od tada svi dobro znamo da smo dobili "prazne priče" na ovoj omiljenoj lokaciji svih Aleksinčana. Dokle se stalo sa dokumentacijom i idejnim projektom za sada nemamo informacije.

Ono što sigurno treba svi da se pitamo u vezi gradskog parka je: A šta ćemo sa objektom u srcu Brđanke, bivšom Vujićevom kafanom ili diskotekom Koloseum ili današnjim zmijarnikom?

Da li će još uvek da trune, da li je moguće da baš nikog od nadležnih ovaj objekat ne zanima!?

Odgovor je "Da" -  ne zanima nikog.

Ponavljamo istu priču kao papagaji. Nije bitno ko je vlasnik lokala, da li je objekat državno ili privatno vlasništvo, bitno je da svakom normalnom čoveku "bode oči".


# Brđanka Saša Marković Gidra
@ Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima