Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1172  Displaying: 1 - 10

U subotu u 14 časova blokada ulica i u Aleksincu

U centar 03.12.2021.

Ako je suditi po objavama pojedinca i više ekoloških, studentskih i opozicionih organizacija, ali i političkih stranaka, Srbija će sutra stati na najmanje dva sata. Predlozi dva kontroverzna zakona neočekivano su uspeli da ujedine tradicionalno podeljene građane koji sve masovnije izlaze na blokade puteva. Tako je za sutra najavljena dvosatna blokada saobraćaja u najmanje 40 gradova i opština u republici.

Opširnije

Komentara: 0

Od sledeće godine finansijska podrška porodicama sa decom

Opština Aleksinac 01.12.2021.

Na poslednjoj sednici opštinskog veća odlučeno je o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinac opština u kojoj je veći broj penzionera nego zaposlenih

Blic 30.11.2021.

U više od 30 opština u Srbiji živi više penzionera nego radnika. Podaci Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, pokazuju da su oni koji privređuju malobrojniji od onih koji primaju penzije i u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 0

Ranđel Cvetković, iz Belog Brega kod Aleksinca, neguje jedan od najstarijih zanata

Večernje novosti 28.11.2021.

Zanat kojim se Ranđel Cvetković (81) iz okoline Aleksinca bavi od svoje 14 godine osuđen je na odumiranje, ali baš zbog toga on ne želi da ga se odrekne sve dok ima snage.

Opširnije

Komentara: 0

Udruženje građana "ČITALIĆI" Aleksinac je počelo sa radom

22.11.2021.

Udruženje građana "ČITALIĆI" Aleksinac je počelo sa radom. ČITALIĆI imaju poruku "Srpski lako". Upis u radionice je krenuo i važi za osnovce i srednjoškolce.

Opširnije

Komentara: 0

Jedina Romkinja sa UEFA trenerskom licencom pomaže deci u Aleksincu i na terenu i u školi

Južne vesti 20.11.2021.

Od devojčice koja je sa dečacima igrala fudbal ispred zgrade, preko omladinske reprezentacije Srbije, pa sve do jedine Romkinje sa UEFA C trenerskom licencom Nataša Petrović uspela je da razbije predrasude. Pored toga, kao predagoška asistentkinja u OŠ “Vuk Karadžić” u Žitkovcu pomaže deci iz romske zajednice u obrazovanju, za šta je dobila i posebnu Svetosavsku nagradu.

Opširnije

Komentara: 0

Protesti građane u petak pred opštinom

Dragan Vesić 17.11.2021.

U petak 19. novembra u 14 i 30 sati, građani ulica Vuka Karadžić i Majora Tepića održaće miran protestni skup ispred zgrade SO Aleksinac i pred nadležne izneti nekoliko zahteva.

Opširnije

Komentara: 0

U planu rekonstrukcija Doma za smeštaj odraslih lica "Kulina"

Južne vesti 16.11.2021.

Paviljoni u Domu za smeštaj odraslih lica “Kulina” trebalo bi da dobiju novu fasadu, krov, stolariju i instalacije, pošto je javnu nabavku za izvođača radova raspisala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Vrednost rekonstrukcije procenjena je na nešto više od 870 miliona dinara, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Opširnije

Komentara: 0

IT podrška iz sela Vrmdža

WDR / Jelena Đukić Pejić 14.11.2021.

Dok mnoga sela u Srbiji odumiru, jedno maleno u blizini Sokobanje kod Aleksinca u potpunosti se razlikuje od ostalih, jer stalno dočekuje nove meštane. U selu Vrmdža je u poslednjih nekoliko godina kupljeno više od 40 kuća i imanja. Bave se najrazličitijim poslovima, a dobar internet je jedna od osnovnih stvari koja je privukla nove Vrmdžane.

Opširnije

Komentara: 0

Građani Aleksinca moći će da konkurišu za subvencije za ugradnju solarnih panela

Južne vesti 06.11.2021.

Priliku da na svojim kućama ugrade solarne panele kako bi smanjili potrošnju električne energije i smanjili račune za svoja domaćinstva imaće građani 37 gradova i opština u Srbiji, a među njima i stanovnici Aleksinca i Sokobanje. Država i lokalne samouprave tu meru finansiraju sa ukupno 195 miliona dinara, od toga Ministarstvo rudarstva i energetike ulaže 97,6 miliona.

Opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 1172  Displaying: 1 - 10

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima