Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Конкурс "Гордана Брајовић": Најбољи дечји радови

rss

09.04.2016. Д. Бт. Новости

Конкурс за даровита млада пера из основних и средњих школа. Жири бирао између 734 поетска и прозна рукописа

Добитници признања на прошлогодишњој церемонији

Основци и средњошколци, њих 312 из 56 школа, послали су 734 рада на традиционални конкурс "Гордана Брајовић" намењен младим даровитим перима. Жири је одабрао најбоље, а награде ће бити уручене на 19. манифестацији са именом истакнуте песникиње и репортера "Вечерњих новости", 20. априла у Алексинцу.

ПОБЕДНИЦИ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ
Међу средњошколцима-песницима издвојила се Олгица Стојић (Седма београдска гимназија), другу награду добила је Даница Костадиновић (Гимназија "Стеван Сремац", Ниш), а трећу Борис Ђорем (Средњошколски центар Источна Илиџа). Најбољи прозни рад, у истом узрасту, послала је Тамара Мартиновић (Гимназија "Свети Сава", Београд), друга награда иде у руке Антонини Поледици (Гимназија Ивањица), а трећа Анастасији Богошевић (Технолошка школа, Параћин).

Награду за прваке освојила је Меланија Драмићанин (ОШ "Димитрије Тодоровић Каплар", Књажевац), за песму "Мој завичај". За узраст од другог до четвртог разреда прву награду за поезију добила је Петра Митровић (ОШ "Свети Сава", Ниш), другу Сара Глумац (ОШ "Свети Сава", Младеновац), а трећу Ања Клашња (ОШ "Дворови", Дворови, РС). Прва награда за прозу припала је Јани Франети (ОШ "Вожд Карађорђе", Алексинац), друга Дуњи Митић (ОШ "Ћирило и Методије", Београд), а трећа Матији Деспотовићу (ОШ "Филип Вишњић", Београд).

Међу основцима песницима од петог до осмог разреда најуспешнија је била Адријана Ламбић (ОШ "Васа Чарапић", Бели Поток, Београд), друга је Нађа Патковић (ОШ "Драгутин Тадијановић", Вуковар), а трећи Војин Цветићанин (ОШ "Вожд Карађорђе", Алексинац). У истом узрасту ауторка најбољег прозног рада је Милица Миленковић (ОШ "Љупче Николић", Алексинац), други је Лав Лукић (ОШ "Никола Тесла", Београд), а трећа Милица Миждало (ОШ "Васа Чарапић", Београд).

На Фестивалу у Алексинцу одржаће се богат програм у оквиру ког ће младим ауторима бити уручене повеље, а свако од њих прочитаће своју победничку песму или одломак из прозног рада. Посебна пажња биће посвећена Весни Алексић и Пеђи Трајковићу, овогодишњим добитницима награде "Гордана Брајовић" за најбоље књиге за децу, као и Миловану Данојлићу, коме је припала Златна повеља Фестивала.


# књижевност Гордана Брајовић фестивал награда Свети Сава школски центар Стеван Сремац Милица Миленковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима