Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нове услуге у алексиначком Дому здравља

rss

06.07.2014. Д. Остојић

Ситуација за српско здравтсво је све тежа, али се ипак проналазе ентузијасти који желе да унапреде ситуацију и помогну пацијентима да им одређене услуге буду што приступачније.

Нове услуге у алексиначком Дому здравља

Такав је пример са стоматолошком службом у Алексинцу, одакле нам стижу неке лепе вести.

То је био и разлог да поразговарамо са др Миленом Пешић, начелницом стоматолошке службе Дома здравља у Алексинцу. 

"У време кад сам постала начелник стоматолошке службе спектар услуга ( што се тиче протетике и ортодонције ) које су се пружале био је из објективних разлога врло узан.

Жеља ми је била да осавременим службу и уведем неке нове услуге , које се иначе пружају по домовима здравља целе Србије , а које би пацијентима наше општине биле пружане по најповољнијим ценама уз одличан квалитет. Тако је прво уведена услуга израде керамичких круница и мостова ; визил протеза које су могле до тад да се у Алексинцу одраде само у приватном сектору. Оно на шта сам врло поносна је што сам успела да обезбедим опрему и материјал за израду фиксних ортодонтских апарата. Износ који је био потребан за старт није био занемарљив, али уз помоћ донатора , ипак сам успела. Од донатора морам да поменем фирму Макси Ко из Алексинца која се прва одазвала као и фирме које су хтеле да остану анонимне, а много су помогле.Овим путем им се од срца захваљујем. Фиксна ортодонција је задња реч науке што се исправљања ортодонтских аномалија тиче, и срећна сам што ће младим пацијентима наше општине бити коначно доступна по приступачној цени." истиче др Милена Пешић, специјалиста дечје и превентивне стоматологије.

Из даљег разговора смо сазнали да је услугу израде фиксног ортодонстког апарата могуће добити по цени од 35.000 динара, уз плаћање у 6 месечних рата. Ову одлуку је донео Управни одбор Дома здравља. Ова цена фиксних ортодонтских апарата нижа је него на Стоматолошкој клиници у Нишу, а много нижа него у приватним стоматолошким ординацијама.

У Дому здравља смо имали прилику да практично видимо цео процес поставке ортодонстког апарата. Искористили смо прилику и да за коментар упитамо др Ирену Јоковић, специјалисту ортодонта:

"Радујем се што ћу моћи да применим знања стечена за време специјализације из ортопедије вилица и осавременим рад стоматолошке службе у Алексинцу. Захваљујући великом залагању начелника службе успели смо да набавимо материјал за израду фиксних ортодонтских апарата. Оно што се ради већ дуже време у целом свету, напокон ћемо радити и овде у Алексинцу и на тај начин поштедети пацијенте одласка у Ниш и непотребних трошкова путовања." истиче др Јоковић.

 


# Милена Пешић Макси Ко стоматологија Ирена Јоковић управни одбор
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима