Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Могуће смештање отпада у напуштене руднике

rss

06.06.2012.

И док експлоатацију уљних шкриљаца више нико и не помиње појављује се друга еколошка опасност...

Могуће смештање отпада у напуштене руднике

Одбор за заштиту животне средине и одрживи развој Привредне коморе Србије данас је у рударском месту Зајача код Лознице одлучио да оснује радну групу која ће се бавити питањима одлагања опасног индустријског отпада, а представници Концерна Фармаком МБ предложили су да се те материје смештају у напуштена окна рудника у саставу те компаније.

Помоћник министра животне средине, рударства и просторног планирања Александар Весић, који је учествовао у раду данашње сједнице, рекао је за Танјуг да се у сарадњи са Привредном комором припремају законоске регулативе за рјешавање питања отпада и очувања природе.

Он је објаснио да Министарство кроз партнерски однос, уважавајући критике Одбора, настоји да исправи све што је у могућности доношењем законских докумената и њиховом примјеном и да Комора, као представник српске индустрије, врши корекцију рада тог Министарства.

Алексинац Нет је више пута писао о еколошким опасностима у нашем окружењу, а посебно о експериментима који су вршени на подручју источне Србије.# Алексинац.Нет
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима