Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Moguće smeštanje otpada u napuštene rudnike

rss

06.06.2012.

I dok eksploataciju uljnih škriljaca više niko i ne pominje pojavljuje se druga ekološka opasnost...

Moguće smeštanje otpada u napuštene rudnike

Odbor za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Privredne komore Srbije danas je u rudarskom mestu Zajača kod Loznice odlučio da osnuje radnu grupu koja će se baviti pitanjima odlaganja opasnog industrijskog otpada, a predstavnici Koncerna Farmakom MB predložili su da se te materije smeštaju u napuštena okna rudnika u sastavu te kompanije.

Pomoćnik ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Aleksandar Vesić, koji je učestvovao u radu današnje sjednice, rekao je za Tanjug da se u saradnji sa Privrednom komorom pripremaju zakonoske regulative za rješavanje pitanja otpada i očuvanja prirode.

On je objasnio da Ministarstvo kroz partnerski odnos, uvažavajući kritike Odbora, nastoji da ispravi sve što je u mogućnosti donošenjem zakonskih dokumenata i njihovom primjenom i da Komora, kao predstavnik srpske industrije, vrši korekciju rada tog Ministarstva.

Aleksinac Net je više puta pisao o ekološkim opasnostima u našem okruženju, a posebno o eksperimentima koji su vršeni na području istočne Srbije.


Komentara: 0


# Aleksinac.Net
@aleksinacnet @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima