Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Компанија Магна организује бесплатне превентивне прегледе дојки за запослене

rss

22.03.2023.

У оквиру Националне недеље здравља и кампање против рака дојке, запослени ће о трошку фирме имати прилику да обаве бесплатне прегледе у амбуланти која се налази у склопу фабрике

Компанија Магна организује бесплатне превентивне прегледе дојки за запослене

Поводом Националног дана борбе против рака дојке који је обележен 20. марта, kомпанија Magna Seating, из Алексинца, заједно са “Заводом за здравстевну заштиту радника Ниш” организовала је бесплатне прегледе за своје запослене, сa циљем подизања свести у превенцији карцинома дојке.

У оквиру Националне недеље здравља и кампање против рака дојке, запослени ће о трошку фирме имати прилику да обаве бесплатне прегледе у амбуланти која се налази у склопу фабрике.

Прегледи ће бити обављани у периоду од 22.03. до 04.04.2023. године., а обухватају палпatorни преглед дојки и преглед дојки ултразвуком по индикацијама палпaторних прегледа. Такође, тим лекара и специјалистичких сестара, биће на располагању за консултације и давање савета о здравим стиловима живота. Из компаније наводе да је заинтересованост велика и да се на прегледе пријавило више од 400 запослених.

Они додају да је циљ ове кампање да се скрене пажња на распрострањеност ове болести, на подизање свести о значају превенције и раног откривања рака дојке, као и брига о запосленима и њиховом здрављу.

У Магна Сеатинг д.о.о Алексинац, 60 % укупног броја запослених су жене и, како наводе, они су као друштвено одговорна компанија одлучили да приоритет дају овој врсти прегледа. Рак дојке је водећа малигна болест код жена како у развијеним тако и у земљама у развоју.

Највећи број умрлих од рака дојке јавља се у земљама у развоју због дијагностиковања рака дојке у касној фази, углавном због недостатка свести о потреби раног откривања, као и због недостатка ресурса у здравственом систему.

Највећи број оболелих жена и у нашој земљи је старости од 50 до 65 година живота, али се тренд пораста броја оболелих спушта према малђем годишту.


# рак превенција прегледи Магна рак дојке
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима