Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kompanija Magna organizuje besplatne preventivne preglede dojki za zaposlene

rss

22.03.2023.

U okviru Nacionalne nedelje zdravlja i kampanje protiv raka dojke, zaposleni će o trošku firme imati priliku da obave besplatne preglede u ambulanti koja se nalazi u sklopu fabrike

Kompanija Magna organizuje besplatne preventivne preglede dojki za zaposlene

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke koji je obeležen 20. marta, kompanija Magna Seating, iz Aleksinca, zajedno sa “Zavodom za zdravstevnu zaštitu radnika Niš” organizovala je besplatne preglede za svoje zaposlene, sa ciljem podizanja svesti u prevenciji karcinoma dojke.

U okviru Nacionalne nedelje zdravlja i kampanje protiv raka dojke, zaposleni će o trošku firme imati priliku da obave besplatne preglede u ambulanti koja se nalazi u sklopu fabrike.

Pregledi će biti obavljani u periodu od 22.03. do 04.04.2023. godine., a obuhvataju palpatorni pregled dojki i pregled dojki ultrazvukom po indikacijama palpatornih pregleda. Takođe, tim lekara i specijalističkih sestara, biće na raspolaganju za konsultacije i davanje saveta o zdravim stilovima života. Iz kompanije navode da je zainteresovanost velika i da se na preglede prijavilo više od 400 zaposlenih.

Oni dodaju da je cilj ove kampanje da se skrene pažnja na rasprostranjenost ove bolesti, na podizanje svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, kao i briga o zaposlenima i njihovom zdravlju.

U Magna Seating d.o.o Aleksinac, 60 % ukupnog broja zaposlenih su žene i, kako navode, oni su kao društveno odgovorna kompanija odlučili da prioritet daju ovoj vrsti pregleda. Rak dojke je vodeća maligna bolest kod žena kako u razvijenim tako i u zemljama u razvoju.

Najveći broj umrlih od raka dojke javlja se u zemljama u razvoju zbog dijagnostikovanja raka dojke u kasnoj fazi, uglavnom zbog nedostatka svesti o potrebi ranog otkrivanja, kao i zbog nedostatka resursa u zdravstvenom sistemu.

Najveći broj obolelih žena i u našoj zemlji je starosti od 50 do 65 godina života, ali se trend porasta broja obolelih spušta prema malđem godištu.


# rak prevencija pregledi Magna rak dojke
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima