Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Kалендар трудноће

rss

07.10.2015. Bebironac

Касни вам месечни циклус, муче вас мучнине и имате нагон ка повраћању, груди су вам постале осетљиве и болне, посете тоалету су постале учесталије, све то вам говори да сте вероватно у другом стању.

Kалендар трудноће

Сви горе наведени симптоми спадају у несигурне знаке другог стања. Тестом који треба да купите у апотеци проверава се ниво хормона у мокраћи који је присутан у трудноћи. Анализом крви ниво ХЦГ-а ће потврдити вачу трудноћу. 

Стигла вам је потврда да сте у другом стању, фетус вам је дугачак за шесту недељу трудноће. Едукацију о недељама трудноће, променама у вашем телу и дешавањима са самим плодом можете наћи ако погледате календар трудноће. Вас чуди како се налазите већ у шестој недељи када по прорачунима ви мислите да сте тек у четвртој недељи трудноће. Објашњење лежи у томе да се трудноћа не рачуна од последњег односа већ од последњег дана вашег месечног циклуса. Уколико су ваши циклуси неуредни онда се трајање одређује по самој дужини плода.

Беба: До краја првог месеца, а од момента зачећа, оплођена јајна ћелија путује низ јајовод до материце, тамо се усађује и почетком другог месеца можете добити позитиван тест на трудноћу.


# трудноћа
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима