Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kalendar trudnoće

rss

07.10.2015. Bebironac

Kasni vam mesečni ciklus, muče vas mučnine i imate nagon ka povraćanju, grudi su vam postale osetljive i bolne, posete toaletu su postale učestalije, sve to vam govori da ste verovatno u drugom stanju.

Kalendar trudnoće

Svi gore navedeni simptomi spadaju u nesigurne znake drugog stanja. Testom koji treba da kupite u apoteci proverava se nivo hormona u mokraći koji je prisutan u trudnoći. Analizom krvi nivo HCG-a će potvrditi vaču trudnoću. 

Stigla vam je potvrda da ste u drugom stanju, fetus vam je dugačak za šestu nedelju trudnoće. Edukaciju o nedeljama trudnoće, promenama u vašem telu i dešavanjima sa samim plodom možete naći ako pogledate kalendar trudnoće. Vas čudi kako se nalazite već u šestoj nedelji kada po proračunima vi mislite da ste tek u četvrtoj nedelji trudnoće. Objašnjenje leži u tome da se trudnoća ne računa od poslednjeg odnosa već od poslednjeg dana vašeg mesečnog ciklusa. Ukoliko su vaši ciklusi neuredni onda se trajanje određuje po samoj dužini ploda.

Beba: Do kraja prvog meseca, a od momenta začeća, oplođena jajna ćelija putuje niz jajovod do materice, tamo se usađuje i početkom drugog meseca možete dobiti pozitivan test na trudnoću.

Komentara: 0


# trudnoća
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima