Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Фиат Панда за Дом здравља

rss

19.06.2013. Јужна Србија Инфо

Домови здравља у 52 локалне самоуправе, међу којима је и Дом здравља Алексинац, добили су 54 возила из донације Европске уније која треба да помогну у побољшавају услуга у збрињавању болесника.

Фиат Панда за Дом здравља

Кључеве возила Фијат панда, у оквиру Пројекта развоја палијативног збрињавања, представницима Дома здравља Сврљиг у понедељак, 17. јуна, уручили су, испред Палате Србија, министарка здравља Славица Ђукић Дејановић и шеф Делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер.

Возила ће бити средство да се пружи лечење тешко оболелима а палијативна нега је брига о болесницима са неизлечивим болестима чији је циљ да продужи животни век и побољша квалитет живота.

Том приликом Министарка здравља је истакла да је досадашња сарадња Србије и ЕУ на овом пројекту, који је обухватио примарну и секундарну заштиту, била одлична јер су отворена четири Центра за палијативно збрињавање.

Возила су добили домови здравља у Новом Пазару, Новој Вароши, Блацу, Бабушници, Сврљигу, Житорађи, Владимирцима, Великом Градишту, Владичином Хану, Лебанама, Деспотовцу, Тополи, Рашкој, Сјеници, Бајиној Башти, Власотинцу, Богатићу, Смедереву, Ваљеву, Лозници, Јагодини, Ивањици, Шапцу, Књажевцу, Пироту, Параћину, Пријепољу, Алексинцу, Неготину, Крагујевцу и Крушевцу.

 

video...

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима