Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Александар из Алексинца дошао на контролу, срушио се испред шалтера и умро, а онда оживео после сат и по?!

rss

24.04.2019. Мондо

После праве драме у ходнику Клинике за кардиологију нишког Клиничког центра Александар Рајковић (73) из Алексинца по други пут је почео свој живот. Задржан је у болници где се, како каже, "успешно опоравља од смрти".

Фото: архива

Александар је дошао аутобусом из свог Алексинца у Ниш на контролу, уредно се јавио дежурном лекару на клиници, прегледан је и после контроле, са извештајем лекара, отишао је до шалтера да овери лекарски налаз и узме здравствену књижицу.

На ходнику испред шалтера овај Алексиначанин се изненада срушио:

"Имао сам највећу срећу у животу јер, како су ми касније рекли лекари, све што ми се догодило, иако је у једном тренутку било најгоре, десило се на најбољем месту по мене. Лекари су ми испричали да сам умро и да су ме после клиничке смрти оживљавали скоро сат и по. И успели су. Ничега се не сећам, осим да сам после прегледа кренуо ка излазу из центра. Све остало, до момента када сам се пробудио пробудио у болничкој соби, не постоји у мом памћењу. Прекид филма и празнина...", рекао је Рајковић за "Политику".

Огромна је срећа да се све догодило ту где су лекари били у близини и да су одмах могли да помогну, додао је.

У акцији спасавања његовог живота учествовали су и пацијенти који су били ходнику и притрчали до њега, радници обезебеђења и медицинске сестре.

Александра Рајковића у живот су вратили др Теодора Станојловић и др Милена Радосављевић, лекари-кардиолози, које су га реанимирале, и то доста дуго, безмало сат и по, употребивши сва расположива средства, апарате, ињекције...

Све време су им помагали и остали лекари клинике, анестезиолози, стручњаци других области....

Према причи ове две младе докторке, Рајковић је био без пулса, није дисао, крвни притисак му је био на нули и био је без икаквог срчаног рада.

Ипак, нису одустајале од намере да му спасу живот, и у својим напорима су успеле, пише Политика.

После свега, Александар Рајковић је задржан на лечењу на Клиници за кардиологију, где се, по сопственим речима "успешно опоравља од смрти".

Извор


# Алексинац медицина смрт Клинички центар Ниш Александар Рајковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима