Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Премијера документарца "То је Тома" 20. новембра у Алексинцу

rss

13.11.2021. Euronews

Документарно остварење "То је Тома" редитеља и сценариста Бобана Рајковића и Владимира Ристића премијерно ће бити приказано у Дому културе Алексинац 20. новембра, на дан рођења легендарног певача Томе Здравковића.

Фото: архива

Према речима ауторског тима, мотив за снимање документарца, чији је идејни творац Милош Паовић, јесте обележавање 30 година од смрти овог легендарног боема.

Редитељ Бобан Рајковић је изјавио да је реч о документарцу у којем ће се уз Здравковићеву удовицу Гордану појавити и његови бројни пријатељи, а да ће ово остварење такође открити много детаља о овом певачу који су до сада јавности били непознати.

"Постоји много његових личних сведочења, а управо она су богатство када се ради о документарном филму. Екипу је већ преплавила емоција, што је за филм од велике важности", рекао је Рајковић.

"Филм ће имати и игране елементе, а ја сам потпуно сигуран да ће глумац Народног позоришта у Нишу Александар Михаиловић оживети емоцију коју су осећали како Томина публика, тако и сви они који су били у његовој близини", изјавио је продуцент филма Оливер Пауновић.

Према речима аутора, у овом остварењу учествују Здравковићева удовица Гордана, естрадни уметник и Томин кум Зоран Калезић, новинар и аутор књиге о Здравковићу Никола Канкараш, глумице Даница Максимовић и Тања Бошковић, некадашњи уредник "Вечерњих новости" Раде Брајовић, музички познавалац и власник целокупне колекције носача звука Здравковића проф. Далибор Стаменковић, певач и организатор меморијалних концерата посвећених Здравковићу Блажо Петров, естрадни менаџери Никола Иџан и Садик Пашић и естрадни уметник Хасан Дудић.

Аутори такође наводе да ће у документарцу бити приказане и многе ексклузивне и никад виђене фотографије, као и аудио и видео снимцима из деценијске каријере Томе Здравковића.

Извор


# Милош Паовић Тома Здравковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима