Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Катарина Живковић – Не робујем модним правилима

rss

17.09.2016.

Потребно је да отворите четворо очију и инспирација за одевање ће вас однекуд омамити, а кад га зачините својим личним печатом, неко ће угледати Вас коме и Ви постајете узор за облачење и тако настаје један модни зачарани круг. Економија моде у суфициту.

Модни ритам

Сличног мишљења је и наша саговорница модна блогерка Катарина Живковић из Алексинца, која каже да инспирацију налази у моди данашњице, у моди протеклих деценија, у музици коју слуша, омиљеним филмовима, у уметности, људима, часописима, на модним порталима, блоговима, инстаграму…

– Инспирација је свуда, што онлајн, што офлајн и готово никада мањка. Увијек откријем нешто ново, или пак старо што ми се учини као занимљив елемент који могу убацити у свој стил.

Ова млада 29-годишња Алексинчанка ауторка је блога Dare 2 Wear, који је настао 2011. године. Блогер као платформа јој је пружио више могућности за изражавање, да осим смисла за моду покаже и неке новинарске вештине, да се повеже са другим блогерима и да заједно дискутују о стварима које их инспиришу када је мода у питању.

– Без превише размишљања сам тада направила први алтернативни модни блог, а и данас је један од ретких у Србији. Блог је у свом настанку замишљен као нека врста водича кроз стилове и трендове. Кроз идеје за њихово комбиновање настојала сам да читаоце блога инспиришем и на неки начин изазовем да исте, на свој начин, укључе у свој стил одевања (отуда и назив блога). Касније сам почела да објављујем и своје одевне комбинације, те је лични стил узео примат на блогу, али је намера остала иста, да читаоцима пружим инспирацију да експериментишу са својим стилом и буду другачији, прича нам Катарина.

Блог јој је, пре свега, омогућио да упозна сјајне људе, не само из света моде већ и из других сфера, као и сарадње са иностраним и домаћим брендовима, дизајнерима, онлајн продавницама  и интервјује и чланке за модне часописе и портале. Ту су и људи који прате њен рад и без чије подршке блог не би био ту где јесте.

И на крају, блог јој је донео и неку врсту материјалне сатисфакције у виду спонзорисаних ствари и нешто новца што свакако добро дође с обзиром на економске прилике у Србији и на то да се тешко долази до посла. Тако је нешто што је почело као хоби за њу постало нека врста посла. Временом се садржај блога ширио и данас се осим модом и стилом Dare 2 Wear бави и beauty, shopping,travel  и lifestyle темама.

На питање како описује свој лични стил, Катарина каже да он представља мешавину различитих праваца рокенрола и актуелних модних трендова.

– У зависности од тога како се осјећам и размишљам, од ствари који ме у одређеном тренутку инспиришу тако неки стил преовлада у мом одијевању. Овог љета сам се најбоље осјећала у неким елегантнијим, женственим ођевним комабинацијама, а како се јесен приближава враћам се неким опуштенијем варијантама, бохемиан и грунге стилу.

Она такође додаје да не прати слијепо модне трендове и не води се модним правилима. С друге стране, не покушава ни да по сваку цену буде другачија.

– Једноставно облачим и комбинујем све оно што ми се стварно допада, а то често није нешто што је у тренду или што се очекује. То је вероватно нешто што људи препознају као лични печат и што наилази на позитивну критику.

Закључак о инспирацији би могао да се састоји од неколико реченица, али ниједна не би имала јак интензитет и надахнуће као фотографије представљене у галерији.

Модни ритам


# блог интервју мода Катарина Живковић
@KatyMage @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима