Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

EX YU rock '80. - незаборавно вече

rss

27.03.2016. Саша Марковић Гидра

Ако су 60-те биле “вреле”, а 70-те “луде”, за 80-те сви кажу да су само биле “веселе”.
Тако је било и на концерту у Дому омладине.

EX YU rock '80. - незаборавно вече

Вече је почело уводном свирком, домаћом подршком групе “Транџе”. Овај млади панк бенд из Алексинца, деловао је врло увежбано, енергично и ако им је ово била прва озбиљна свирка. На њиховом репертоару нашле су се њихове ауторске ствари. Симпатичне текстове са карактеристичним панк причама и градским звуковима улице, публика је прихватила на позитиван начин, а сам бенд је право освежење за посрнулу Алексиначку рок сцену.

Након доброг загревања на сцену су изашли страрије колеге из Крагујевца, бенд “Веселе 80”. На репертоару овог врло траженог кавер бенда нашло се златно доба Екс – ЈУ рок музике. Познати хитови Азре, Партибрејкерса, Екв, Чорбе, увели су синоћ присутне на путовање у дух времена када се музика стварала и слушала срцем. Било је право уживање слушати проверене музичаре, који су мајстори добре атмосфере.

Вече за памћење, леп призор породичног доласка на свирку, солидно попуњен Дом омладине, генерацијски низ на концерту, окарактерисали су ово незаборавно прво овогодишње концертно дешавање у граду.

Видимо се ускоро, 15. априла, када нам долази најбољи панк бенд у Србији Атеист Реп.


# рок музика Дом омладине Саша Марковић Гидра Транџе Веселе 80.
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима