Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Др Бата Велков - путевима Хиландара

rss

17.10.2013.

Др Братислав Велков, специјалиста стоматолошке протетике Здравственог центра Алексинац је дошао са Хиландара пре недељу дана. Био је то разлог да са њим попричамо о мотивима посете Хиландару.

Др Бата Велков - путевима Хиландара

"Већ неколико година заредом посећујем Хиландар и могу вам рећи да су утисци увек нови и дивни. Овога пута сам био највреднији па сам осим српских манастира посетио и руске и бугарске манастире"  истиче др Велков. На фотографијама које нам је др Велков показао можемо видети да је Хиландар, заиста, једно велико градилиште и светилиште.

"Од зубара не можете побећи ни на Хиландар"

"Хиландар се обнавља зацртаним темпом, доста је обновљен али још пуно тога треба решити како би радови били завршени. Дан на Хиландару је уређен на најбољи начин. Време смо проводили у присуству Богослужењима, посетама манастирима и духовним разговорима са монасима. Посебно нам је био занимљив монах Доситеј Хиландарац са којим смо највише разговарали о духовним темама. Мене је посебно занимала тема поста и молитве, а на Хиландару сам своја знања доста проширио на ове теме" завршава др Велков своју причу.

Посебно је занимљив један детаљ посете о чему нам је др Велков испричао занимљиву причу.

"Знајући да сам стоматолог по струци, да у Алексинцу радим у Здравственом центру, један монах нам је испричао да међу братством манастира имају једног мог колегу, који је пре монашког живота у световном животу био стоматолог. После пар дана нас је упознао са њим.И мени и колеги са Хиландара је то било интересантно, замолио ме је да му пошаљем неку стручну књигу како би се обновио знања из стоматологије. Видите да нас стоматолога има свуда, тако да од зубара не можете побећи ни на Хиландар."

 

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима