Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dr Bata Velkov - putevima Hilandara

rss

17.10.2013.

Dr Bratislav Velkov, specijalista stomatološke protetike Zdravstvenog centra Aleksinac je došao sa Hilandara pre nedelju dana. Bio je to razlog da sa njim popričamo o motivima posete Hilandaru.

Dr Bata Velkov - putevima Hilandara

"Već nekoliko godina zaredom posećujem Hilandar i mogu vam reći da su utisci uvek novi i divni. Ovoga puta sam bio najvredniji pa sam osim srpskih manastira posetio i ruske i bugarske manastire"  ističe dr Velkov. Na fotografijama koje nam je dr Velkov pokazao možemo videti da je Hilandar, zaista, jedno veliko gradilište i svetilište.

"Od zubara ne možete pobeći ni na Hilandar"

"Hilandar se obnavlja zacrtanim tempom, dosta je obnovljen ali još puno toga treba rešiti kako bi radovi bili završeni. Dan na Hilandaru je uređen na najbolji način. Vreme smo provodili u prisustvu Bogosluženjima, posetama manastirima i duhovnim razgovorima sa monasima. Posebno nam je bio zanimljiv monah Dositej Hilandarac sa kojim smo najviše razgovarali o duhovnim temama. Mene je posebno zanimala tema posta i molitve, a na Hilandaru sam svoja znanja dosta proširio na ove teme" završava dr Velkov svoju priču.

Posebno je zanimljiv jedan detalj posete o čemu nam je dr Velkov ispričao zanimljivu priču.

"Znajući da sam stomatolog po struci, da u Aleksincu radim u Zdravstvenom centru, jedan monah nam je ispričao da među bratstvom manastira imaju jednog mog kolegu, koji je pre monaškog života u svetovnom životu bio stomatolog. Posle par dana nas je upoznao sa njim.I meni i kolegi sa Hilandara je to bilo interesantno, zamolio me je da mu pošaljem neku stručnu knjigu kako bi se obnovio znanja iz stomatologije. Vidite da nas stomatologa ima svuda, tako da od zubara ne možete pobeći ni na Hilandar."

 

Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima