Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дечија недеља: Леонтина и Тијана у Алексинцу

rss

14.10.2015. Текст и фото: Божа Марковић

Дечија недеља у Алекинцу , поред мноштва других програма, обележена је и концертом познатих личности из света младих, Леонтине Вукомановић и Тијане Дапчевић, које су познате у Алексинцу са ранијих дружења.

Тијана Дапчевић, Растко Јевтић /Матија/ из Житковца, Леонтина и песник Драгиша Марковић

Овог пута  ове две наше уметнице, познате у земљи и изван ње својим актуелном наступима и учешћима у жиријима који имају за циљ отктивање младих талената и њиховог усмеравања, насттупиле су не у сали Центра за културу и ујметност Алексинца, који је био организатор овог концерта, већ у препуној спортској хали Алекинаца, пошто је било и деце изван Алексинца, али недовољно, јер има се утисак да педагози нису о томе били довољно упознати ван града, мада питање је или нешто сасвим друго.  Но, отом касније.

Леонтина и Тијана су певале песме за деци и забављали предшколарце, ученике и њихове наставнике, као и родитеље и брижне баке и деке, које су за то знали и довели своје унучиће.

Могле су се чути песме које су сви заједно певли, као што је и Леонтина рекла, да су сви они заједно један велики хор, како је уствари и било. Нису ни овог пута изостале песме ХИМНА ДЕЦЕ, Деца су украс света,  Вуче, вуче бубо лења, Лисица се разболела,  Деца вас моле успорите поред школе,  Ово је моја земља и друге, које су одјекивале халом, јер су и деца била хор са Леонтином и Тијаном.

У паузи концерта дуодељене су награде најбољим такмичарима у малом фудбалу. Прве награде добили су ученици ОШ Љупче Николић, Вожд Карађорђе из Алексинца и ОШ из Трњана и Алексииначких Рудника.

Сво време концерта деца су ђускала заједно са естрадним звездама.

Књижевник Драгиша Марковић у оквиру ове посете поделио је своју књигу песама Спорт нас децо снажи и две песме нотног записа О Новаку Ђоковићу и песму Венеција. Музику за ове песме написали  проф. Марко Марковић и проф. Раде Ђурђевић. Договорена је и сарадња са мр Марком Алексићем,  ДОКТОРАНДОМ Музичке акадаемије у Београду, иначе Алексинчанином, на овом плану који је компоновао неке од песама књижевника Д. МАРКОВИЋА.

 

 


# музика Драгиша Марковић Божа Марковић - Несврћанин дечија недеља Леонтина Вукомановић Тијана Дапчевић Марко Марковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима