Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dečija nedelja: Leontina i Tijana u Aleksincu

rss

14.10.2015. Tekst i foto: Boža Marković

Dečija nedelja u Alekincu , pored mnoštva drugih programa, obeležena je i koncertom poznatih ličnosti iz sveta mladih, Leontine Vukomanović i Tijane Dapčević, koje su poznate u Aleksincu sa ranijih druženja.

Tijana Dapčević, Rastko Jevtić /Matija/ iz Žitkovca, Leontina i pesnik Dragiša Marković

Ovog puta  ove dve naše umetnice, poznate u zemlji i izvan nje svojim aktuelnom nastupima i učešćima u žirijima koji imaju za cilj otktivanje mladih talenata i njihovog usmeravanja, nasttupile su ne u sali Centra za kulturu i ujmetnost Aleksinca, koji je bio organizator ovog koncerta, već u prepunoj sportskoj hali Alekinaca, pošto je bilo i dece izvan Aleksinca, ali nedovoljno, jer ima se utisak da pedagozi nisu o tome bili dovoljno upoznati van grada, mada pitanje je ili nešto sasvim drugo.  No, otom kasnije.

Leontina i Tijana su pevale pesme za deci i zabavljali predškolarce, učenike i njihove nastavnike, kao i roditelje i brižne bake i deke, koje su za to znali i doveli svoje unučiće.

Mogle su se čuti pesme koje su svi zajedno pevli, kao što je i Leontina rekla, da su svi oni zajedno jedan veliki hor, kako je ustvari i bilo. Nisu ni ovog puta izostale pesme HIMNA DECE, Deca su ukras sveta,  Vuče, vuče bubo lenja, Lisica se razbolela,  Deca vas mole usporite pored škole,  Ovo je moja zemlja i druge, koje su odjekivale halom, jer su i deca bila hor sa Leontinom i Tijanom.

U pauzi koncerta duodeljene su nagrade najboljim takmičarima u malom fudbalu. Prve nagrade dobili su učenici OŠ Ljupče Nikolić, Vožd Karađorđe iz Aleksinca i OŠ iz Trnjana i Aleksiinačkih Rudnika.

Svo vreme koncerta deca su đuskala zajedno sa estradnim zvezdama.

Književnik Dragiša Marković u okviru ove posete podelio je svoju knjigu pesama Sport nas deco snaži i dve pesme notnog zapisa O Novaku Đokoviću i pesmu Venecija. Muziku za ove pesme napisali  prof. Marko Marković i prof. Rade Đurđević. Dogovorena je i saradnja sa mr Markom Aleksićem,  DOKTORANDOM Muzičke akadaemije u Beogradu, inače Aleksinčaninom, na ovom planu koji je komponovao neke od pesama književnika D. MARKOVIĆA.

 

 

Komentara: 2


# muzika Dragiša Marković Boža Marković - Nesvrćanin dečija nedelja Leontina Vukomanović Tijana Dapčević Marko Marković
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-0)

  Majka 14.10.2015.
  Za ovako divan koncert bila su uskraćena deca koja pohađaju školu u Kormanu,pošto roditelje niko nije obavestio da je za koncert Leontine i Tijane obezbeđen prevoz.Naime,Niš-expres je imao vanrednu đačku liniju,đake iz Vitkovca,Ljubeša,Trnjana itd prevezli su do hale i nazad!Naravno,karte su plaćane,mislim da je bilo upola cene (nisam sigurna a nije ni važno više)!Jedino je deci rečeno kada je koncert i da ih roditelji vode,ako budu mogli.Ima roditelja koji nemaju automobil,a drugih načina za prevoz nije bilo.

  Naša deca su takođe bila uskraćena i za prigodne priredbe i događaje ,kojima bi se obeležila ''Dečija nedelja''.
  Ništa nije poduzeto.Kao da ''Dečije nedelje'' nije ni bilo!
  Zaista žalosno!Totalna nezainteresovanost i otaljavanje posla od strane ovdašnjih prosvetnih radnika.

 • (+0) (-0)

  Jović Novica 20.10.2015.
  Drago mi je da se spiker i novinar Dragiša Marković našao među ovim našim damama. Nadam se da će Leontinin hor, dečiji hor - Čarolija - otpevati pesmu o Novaku Đokoviću. A Tijana Dapčević pesmu - Večne ljubavi - Venecija -.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima