Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Завршена 4. Међународна конференција физичара у Алексинцу

rss

29.02.2016. Текст и фото Душан Стевановић

Свечаним проглашењем победника, јуче је у Алексинцу завршена 4. Међународна конференција о настави физике у средњим школама.

Завршена 4. Међународна конференција физичара у Алексинцу

Победила је екипа из Бања луке, тачније Андреј Павлица и Анђела Врачар, ученици Католичке гимназије. Они су као награду добили таблет рачунар.

Друго место освојио је Александар Цветковић из зајечарске гимназије, док је треће место освојила Милица Митић из власотиначке гимназије.

Поред њих, у финалном делу учествовали су и Теодора Ивковић из Требиња, Андреа Милаковић из Бања луке, Теа Петревска и Катерина Темелкова из Велеса (Македонија), Ана Ивић из Кладова и Горан Вукадиновић из Прокупља.

Фото Добрица Миладиновић

На конференцији је учествовало око 130 професор и ученика из Србије, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније, Словеније и Хрватске.

Предавачи су били професори са Универзитета из Марибора, Загреба, Београда, Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Скопља и Софије.

У недељу, последњег дана Конференције, организован је округли сто са темом Информационо – комуникационе технологије у настави физике, где је учествовала и Снежана Марковић, помоћник Министра за средње образовање.

Организатори су Друштво физичара Србије, Друштво физичара Ниш и Подружница друштва физичара Србије Нишавског округа, као и Алексиначка гимназија, Пољопривредна школа Шуматовац и Техничка школа Прота Стеван Димитријевић.

Генерални покровитељ је била Општина Алексинац, а све госте поздравио је председник Ненад Станковић.

Похвале за изузетно успешну организацији треба упутити активу физичара и Алексиначкој гимназији.
 


# општина физика Шуматовац Пољопривредна школа Шуматовац Ненад Станковић Алексиначка гимназија прота Стеван Димитријевић Александар Цветковић Ана Марковић Снежана Марковић техничка школа
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима