Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Završena 4. Međunarodna konferencija fizičara u Aleksincu

rss

29.02.2016. Tekst i foto Dušan Stevanović

Svečanim proglašenjem pobednika, juče je u Aleksincu završena 4. Međunarodna konferencija o nastavi fizike u srednjim školama.

Završena 4. Međunarodna konferencija fizičara u Aleksincu

Pobedila je ekipa iz Banja luke, tačnije Andrej Pavlica i Anđela Vračar, učenici Katoličke gimnazije. Oni su kao nagradu dobili tablet računar.

Drugo mesto osvojio je Aleksandar Cvetković iz zaječarske gimnazije, dok je treće mesto osvojila Milica Mitić iz vlasotinačke gimnazije.

Pored njih, u finalnom delu učestvovali su i Teodora Ivković iz Trebinja, Andrea Milaković iz Banja luke, Tea Petrevska i Katerina Temelkova iz Velesa (Makedonija), Ana Ivić iz Kladova i Goran Vukadinović iz Prokuplja.

Foto Dobrica Miladinović

Na konferenciji je učestvovalo oko 130 profesor i učenika iz Srbije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Slovenije i Hrvatske.

Predavači su bili profesori sa Univerziteta iz Maribora, Zagreba, Beograda, Niša, Kragujevca, Novog Sada, Skoplja i Sofije.

U nedelju, poslednjeg dana Konferencije, organizovan je okrugli sto sa temom Informaciono – komunikacione tehnologije u nastavi fizike, gde je učestvovala i Snežana Marković, pomoćnik Ministra za srednje obrazovanje.

Organizatori su Društvo fizičara Srbije, Društvo fizičara Niš i Podružnica društva fizičara Srbije Nišavskog okruga, kao i Aleksinačka gimnazija, Poljoprivredna škola Šumatovac i Tehnička škola Prota Stevan Dimitrijević.

Generalni pokrovitelj je bila Opština Aleksinac, a sve goste pozdravio je predsednik Nenad Stanković.

Pohvale za izuzetno uspešnu organizaciji treba uputiti aktivu fizičara i Aleksinačkoj gimnaziji.
 


# opština fizika Šumatovac Poljoprivredna škola Šumatovac Nenad Stanković Aleksinačka gimnazija prota Stevan Dimitrijević Aleksandar Cvetković Ana Marković Snežana Marković tehnička škola
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima