Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Запошљавање угрожених и маргинализованих група

rss

20.11.2016. Општина Алексинац

Подршка локалним самоуправама у унапређењу социјалног укључивања кроз запошљавање угрожених и маргинализованих, финансиран од стране Европске уније, Владе Швајцарске и Владе Републике Србије преко програма Европски ПРОГРЕС

Завод за запошљавање

Центар за социјалну политику у сарадњи са Едукационим центром, у периоду од 01.11 до 9.12.2016, објављује Јавни позив за доделу бесповратних средстава за самозапошљавање у циљу економског оснаживања рањивих и маргинализованих група на територији 34 локалне самоуправе, међу којима је и општина Алексинац.

У току је реализација пројекта који ће, између осталог, помоћи да се оснаже и рањиве/маргинализоване групе становништва кроз повећане могућности запошљавања.

Ради остварења овог циља, пројектом је предвиђена подела бесповратних средстава за самозапошљавање намењених искључиво незапосленим лицима пријављеним на евиденцији незапослених код Националне службе за запошљавање који припадају категорији теже запошљивих, и то: млади до 30 година, вишкови запослених, припадници ромске националне мањине, незапослена лица старија од 50 година, особе са инвалидитетом и ниско квалификована или неквалификована лица (под условом функционалне писмености).

Предвиђено је да се бесповратна средства доделе у опреми незапосленим лицима са најбољим бизнис плановима и то у износу до 3.000,00 евра(противвредност у динарима на дан набавке опреме потребне за отпочињање пословања).

Више информација о јавном позиву и инфо-сесијама заинтересовани могу пронаћи на интернет презентацијама Центра за социјалну политику www.csp.org.rs i Evropskog progresa www.europeanprogres.org


# општина запошљавање инклузија Европски прогрес
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима