Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вулин: Не видим потребу да се гради нови прихватни центар

rss

16.03.2017. Танјуг

Влада Србије нема намеру да повећава капацитете за смештај миграната, изјавио је министар Вулин, додајући да не види потребу да се гради нови прихватни центар у Алексинцу или било ком другом месту.

Вулин: Не видим потребу да се гради нови прихватни центар

"Влада Србије нема намеру да повећава број договорених смештајнх капацитета када су мигранти у питању. Сходно томе не видимо потребу да се гради нови прихватни центар у Алексинцу или било ком другом месту", рекао је Вулин.

Вулин је навео да ће се, као и до сада, наставити са побољшањем квалитета капацитете и побољшањем одговарајуће заштите - медицинске, правне и сваке друге, али да нема потребе да се граде нови капацитети, посебно не у дубини наше територије.

"Уколико би дошло до великог прилива миграната онда бисмо водили рачуна да се њихов број и њихово кретање контролоше од саме границе, а не у унутрашњости наше територије", рекао је Вулин.

Влада Србије ће штитити свој простор и становништво

Уколико се споразум између ЕУ и Турске не буде одржавао велики број миграната може да крене и у правцу наше земље, упозорио је министар Александар Вулин додајући да ће Влада Србије, као и до сада, штитити свој простор и становништво. Влада нема намеру да повећава капацитете за смештај миграната.

"Најновије информације о политичким сукобима између представника Владе Турске и ЕУ заиста могу да нас забрину јер уколико се споразум између њих не буде одржавао велики број миграната може да крене и у правцу наше земље", рекао је Вулин који је обишао привремени прихватни центар за мигранте Дивљана.

Наводећи да се први удар неће десити у Србији, Вулин је истакао да Влада Србије припрема одговор и за такву могућност:

"Влада Србије ће се понашати на исти начин као и до сада. Водићемо рачуна о достојанству тих људи, о хуманом, организованом приступу према овим људима, али ни на који начин нећемо дозволити некотролисано кретање на нашој територији и нећемо дозволити неконтролисано велики прилив људи који овде долазе без одговарајућих докумената и без да су затражили азил на нашем простору", рекао је Вулин.

Вулин је поновио да ће, као и до сада, Влада Србије штитити свој простор и становништво.

"Уколико заиста дође до сукоба на линији ЕУ - Турска ми ћемо бити у стању да одговоримо и заштитимо своју територију", закључио је Вулин.

Турска је иначе запретила да ће унилатерално одбацити мигрантски договор са Европском унијом из марта 2016. године којим је драстично смањен прилив миграната у ЕУ.

"Можемо да зауставимо договор унилатерално. Још нисмо информисали ЕУ, све је ово у нашим рукама" рекао је јуче министар спољних послова Турске Мелвут Чавушоглу критикујући ЕУ због непоштовања њиховог дела договора којим се јемчило да ће Турцима бити дозвољено путовање по ЕУ без визе.

Вулин је додао да једноставно могу да кажу да договор неће примењивати и томе ће ту бити крај.


# касарна Александар Вулин азиланти прихватни центар
@VulinAleksandar @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима