Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Војни лекар на селу

rss

10.08.2012. Извор: РТС

Мешовита артиљеријска бригада из Ниша организовала је у околини Алексинца акцију "Војни лекар на селу". Медицинска екипа обишла је села која су удаљена од домова здравља и амбуланти и прегледала стотинак мештана.

Преглед мештана Добрујевца

Мештани Добрујевца, села у општини Алексинац, углавном су желели да измере крвни притисак, ниво шећера у крви или ураде ЕКГ.

Добрујевчани кажу да се не сећају када је оваква акција последњи пут организована у њиховом селу.

"Било би лепо кад би чешће организовали овако нешто", рекла је мештанка Биљана Миловановић. "Има доста људи као што сам ја који немају услове да оду до лекара. Ја немам никакве приходе и ово ми много значи."

Војни лекари обишли су и непокретне и старије нештане, међу којима и Катицу Ширкић која је оперисана од бруха. Има 84 године и већ годину дана живо без струје. Нема пензију, а њен син је незапослен.

 

Сарадња Војске и локалне самоуправе

Акцију "Војни лекар на селу" Војска је реализовала заједно са Здравственим центром из Алексинца, који је за пацијенте обезбедио потребне лекове.

Медицинска сестра Душица Динић, као и пацијенти, сматра да овакве акције треба организовати и чешће, јер у општини имамного људи којима је потребна та врста помоћи.

"Један од наших најважнијих циљева је да помогнемо људима који су запостављени и заборављени", каже пуковник Звонко Стојковић, командант Мешовите артиљеријске бригаде. "Уједно, на овај начин помажемо и држави и локалним самоправама."

Медицинска екипа посетила је још четири села у околини Алексинца и прегледала више од стотину пацијената.

 


# Добрујевац војска лекари Звонко Стојковић
@mo_i_vs @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима