Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Резервне војне старешине из Алексинца на вежби "Ватрени скок" на Пасуљанским ливадама

rss

23.05.2017.

Завршним бојевим гађањем у оквиру осмодневне тактичке вежбе "Ватрени скок 2017" на полигону „Пасуљанске ливаде", припадници Првог топовско-хауби ког дивизиона и Мешовитог ракетног артиљеријског дивизиона Мешовите артиљеријске бригаде из Ниша окончали су вишедневно покретно логоровање.

Резервне војне старешине из Алексинца на вежби "Ватрени скок" на Пасуљанским ливадама

Вежбу су пратили командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, чланови тима за спољну евалуацију из Команде Копнене војске и резервне војне старешине општинске организације Резервних војних старешина Алексинац, саопштило је Министарство одбране Србије.

Припреме за вежбу и бојева гађања припадници Мешовите артиљеријске бригаде започели су пре два месеца. Најпре су у нишкој касарни "Мија Станимировић", а потом и у околини Ниша и Алексинца, извели више тактичких увежбавања.

Период интензивне обуке окочан је осмодневним покретним логоровањем које се одвијало на потезу Ртањ – Интервидовски полигон "Пасуљанске ливаде". Руководилац вежбе био је начелник штаба Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Дејан Новаковић.

По завршетку артиљеријских бојевих гађања, командант бригаде пуковник Звонко Стојковић је рекао да су у склопу логоровања поставили неколико циљева – да се њихове команде увежбају у руковођењу и командовању јединицама у току извођења борбених дејстава и да увежбају и провере оспособљености јединица у извођењу борбених дејстава у сложеним метео, временским и земљишним условима.

На успешно изведеним гађањима припадницима Бригаде честитао је генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске, који их је обишао на положају Велика Брезовица.

Јужна Србија Инфо, ФоНет


# Алексинац Ниш Јужна Србија војска Резервне војне старешине Ртањ Милосав Симовић Министарство одбране Звонко Стојковић мешовита артиљеријска бригада Дејан Новаковић Пасуљанске ливаде
@mo_i_vs @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима