Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Водовод тужи дужнике

rss

31.07.2010. Извор: aleksinacnews, aleksinac.net

Водовод тужи дужнике


Јавно комунално предузеће "Водовод и канализација" тужило је грађане који нису измирили своје рачуне за воду.

Дуговања грађана износе 15 милиона динара, док правна лица дугују око 10 милиона. Прошле године, предузеће "Водовод канализација" је такође тужило велики број грађана, и готове све тужбе су решене у његову корист.

У алексиначкој општини увелико траје принудна наплата од грађана који су утужени прошле године. Они ће поред оствареног, а неплаћеног дуга, морати да плате и камату, судске трошкове и трошкове принудне наплате.

По речима директора Млађа Томића, дужници могу да склопе споразум предузећем о исплати дуга на рате, а све информације грађани могу сазнати позивом на број 063-10-77-847.

Међутим, грађани лако могу да побију ове спорове. Наиме, документација коју води ово јавно предузеће уопште није у складу са законима који регулишу области делатности. Приликом уплате теренски радници ће вам уручити рачун као доказ о уплати. Уколико не платите одмах добићете опомену. Опомену не можете добити без рачуна. У опомени је некада стајало да имате три дана за приговор. Уколико напишете приговор (као што је урадио модератор овог текста) нећете добити одговор. Форма рачуна је делимично промењена у претходном периоду, али су мањкавости остале.

Потсетимо се и резултата анкете - "Да ли је вода из водовода исправна за пиће?":

Одлична је
100
Добра је
68
Може да прође...
169
Лоша је
348
Није за пиће
434




# Водовод и канализација ЈП јавна предузећа водовод Млађа Томић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима