Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vodovod tuži dužnike

rss

31.07.2010. Izvor: aleksinacnews, aleksinac.net

Vodovod tuži dužnike


Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" tužilo je građane koji nisu izmirili svoje račune za vodu.

Dugovanja građana iznose 15 miliona dinara, dok pravna lica duguju oko 10 miliona. Prošle godine, preduzeće "Vodovod kanalizacija" je takođe tužilo veliki broj građana, i gotove sve tužbe su rešene u njegovu korist.

U aleksinačkoj opštini uveliko traje prinudna naplata od građana koji su utuženi prošle godine. Oni će pored ostvarenog, a neplaćenog duga, morati da plate i kamatu, sudske troškove i troškove prinudne naplate.

Po rečima direktora Mlađa Tomića, dužnici mogu da sklope sporazum preduzećem o isplati duga na rate, a sve informacije građani mogu saznati pozivom na broj 063-10-77-847.

Međutim, građani lako mogu da pobiju ove sporove. Naime, dokumentacija koju vodi ovo javno preduzeće uopšte nije u skladu sa zakonima koji regulišu oblasti delatnosti. Prilikom uplate terenski radnici će vam uručiti račun kao dokaz o uplati. Ukoliko ne platite odmah dobićete opomenu. Opomenu ne možete dobiti bez računa. U opomeni je nekada stajalo da imate tri dana za prigovor. Ukoliko napišete prigovor (kao što je uradio moderator ovog teksta) nećete dobiti odgovor. Forma računa je delimično promenjena u prethodnom periodu, ali su manjkavosti ostale.

Potsetimo se i rezultata ankete - "Da li je voda iz vodovoda ispravna za piće?":

Odlična je
100
Dobra je
68
Može da prođe...
169
Loša je
348
Nije za piće
434




# Vodovod i kanalizacija JP javna preduzeća vodovod Mlađa Tomić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima