Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Коронавирус и у Геронтолошком центру у Алексинцу

rss

21.04.2020.

Списак установа социјалне заштите које се налазе на југу Србије, а у којима су регистровани оболели од вируса корона, повећан је претходних дана, показују званични подаци Министартсва за социјална питања. Заражених има и у Геронтолошком центру у Алексинцу.

Фото: архива

Позитивних на ковид-19 има и у Геронтолошком центру „Јеленац“ у Алексинцу, а неки од њих већ су пребачени у привремену Ковид болницу у Сокобањи, сазнају „Вечерње новости“. Међутим, засад нема прецизнијих информација о томе колико корисника и запослених је позитивно на корона нвирус.

Директор ове установе Драган Јовановић каже за Вечерње новости да није овлашћен да медијима даје одговоре на ова питања, а из Кризног штаба који би требало да има увид у ситуацију, нисмо успели да добијем одговоре.

Према нашим сазнањима, у истуреном одељењу дома „Јеленац“ у Тешици тестирано је укупно 200 људи, како корисника тако и запослених, а резултати тестова се чекају. Међутим, у централном објекту ове установе у Алексинцу корона је већ потврђена код неколицине радника који су у недељу поподне и у понедељак ујутро пребачени у Специјалну болницу „Сокобања“ где је оформљена привремена Ковид болница.

Извор: Јужне вести, Вечерње новости


# Јеленац геронтолошки центар Драган Јовановић коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима