Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Усвојен акциони план за упис и евидентирање имовине општине Алексинац

rss

05.03.2021. Општина Алексинац

Јуче је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 11. седница Општинског већа. На дневном реду нашле су се 24. тачке.

Усвојен акциони план за упис и евидентирање имовине општине Алексинац

Општинско веће је најпре усвојило акциони план за упис и евидентирање имовине општине Алексинац и утврђивање капитала jавних предузећа и установа.

Већници општине Алексинац усвојили су правилик о вођењу евиденције непокретности, правилник о искњижењу имовине у припреми, као и предлог кодекса понашања службеника и намештеника општине Алексинац.

Већници су на свом 11. заседању усвојили предлоге решења о додели средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса за општину Алексинац у области културе, у социо-хуманитарним активностима, у области заштите животне средине, екологије, ловачких и осталих удружења грађана у 2021. години, као и за припаднике националних мањина у 2021. години.

У наставку седнице усвојен је извештај о спровођењу мера пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје општине Алексинац за 2020. годину.

Такође одржан је и састанак са представницима Јединице за имплементацију пројекта (ЈИП), у вези реализације пројекта партнерства за локални развој који је подржан од стране УНДП-а, који спроводи Министартсво за државну управу и локалну самоуправу (МУДЛС).

Иницијални састанак садржао је две компоненте, које су тренутно у фази реализације, а то су извођење грађевинских радова на опремању постојећег комплекса сточне пијаце у Тешици и „Алексинац на длану“ – интегрисани систем безбедности.

Стручна и техничка лица ЈИП-а заједно са тимом за имплементацију пројекта, почели су са радом на реализацији, чији се почетак очекује у току 2021.године.


# општинско веће седница
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима